Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
preslav - майстор
В летните дни климатикът ми отделя по 10 и повече литра вода за денонощие - става въпрос за типичния варненски влажен въздух. При теб не знам каква е влажността и на какво викаш "инцидентно" повишаване, но не виждам как тази каничка ще прекара през себе си въздуха в едно помещение от 20 квадрата т.е. около 56 кубика - някой трябва да накара всичкия този въздух да мине през каничката, да контактува с таблетката и да се върне в стаята с намалена влажност.
kozl - майстор
ср авг 05, 2020 10:49 amKondor1 написа:
Ако успява да се събира вода в контейнера, значи работи някак. Колко бавно я събира и колко обем или време издържат таблетките са други въпроси, но определено няма нито място за голям влагоуловител нито имам намерение да стои постоянно включен и бучащ. Идеята е при инцидентно повишаване на влагата да я обира, а не че мястото е постоянно влажно и трябва да се суши.
Ако това е успокоително - купвай си :roll:
Какво е това инцидентно повишаване на влагата?
Първо ми се струва, че ти трябва влагомер. Щото я като си припикам панталона и ми е влажно, ама влагомера на стената туй го не отчита :-D
Kondor1 - специалист
Виждам че те влече ей така да се изкажеш и поразсъждаваш.
Chefo77 - майстор
ср авг 05, 2020 10:49 amKondor1 написа:
Ако успява да се събира вода в контейнера, значи работи някак. Колко бавно я събира и колко обем или време издържат таблетките са други въпроси, но определено няма нито място за голям влагоуловител нито имам намерение да стои постоянно включен и бучащ. Идеята е при инцидентно повишаване на влагата да я обира, а не че мястото е постоянно влажно и трябва да се суши.
Всъщност - това е точно за електрически влагоуловител - настройваш желана влажност и той си кротува докато тази в стаята по някаква причина я превиши. Осушава до желаната и изключва.
С таблетките приеми, че е постоянно включен.
Kondor1 - специалист
Всъщност - врабче можеш да убиеш и с лека картечница. Но е малко по-съразмерно да използваш въздушна пушка.
Chefo77 - майстор
Освен да ти пожелая успех с “влагоуловителя”...
kozl - майстор
ср авг 05, 2020 2:45 pmKondor1 написа:
Виждам че те влече ей така да се изкажеш и поразсъждаваш.
Аз па усещам, че си решил да се набуташ с този боклук и съветите отхвърляш, ама решението и избора са си твои.
Kondor1 - специалист
Просто имам съмнения относно компетентността ти.

"Най-често силикагел се използва за поддържане на суха среда за продукти, които биха се повредили от влагата." - тоя силикагел сигурно и той е абсолютно безсмислен. Не е ли електрически влагоуловител - не става.
kozl - майстор
ср авг 05, 2020 5:48 pmKondor1 написа:
Просто имам съмнения относно компетентността ти.

"Най-често силикагел се използва за поддържане на суха среда за продукти, които биха се повредили от влагата." - тоя силикагел сигурно и той е абсолютно безсмислен. Не е ли електрически влагоуловител - не става.
Аз обаче нямам съмнения в продуктивността на уредите, тези с компресор и този с таблетка.
Обаче нямам намерение да го доказвам, купувайки таблетъчния влагоотделител, за да го сравнявам с термопомпения, работещ на ток и с колко % ще падне влагата за еднакъв период на работа и колко пък ще е обема на отделената вода.

А влажността в къщи следя с влагомер и както вече писах предимно за намаляване на влагата ползвам проветрение и + допълнително отопление през зимния период след охлаждане при проветрението.
hidrazin - майстор
ср авг 05, 2020 5:48 pmKondor1 написа:
"Най-често силикагел се използва за поддържане на суха среда за продукти, които биха се повредили от влагата." - тоя силикагел сигурно и той е абсолютно безсмислен.
Не е безсмислен.
Силикагел се слага в опаковки от лекарствени разтворими таблетки и електронни компоненти – за пример харддисковете за компютри.
Просто му е друго приложението. Той абсорбира влагата в себе си и външно остава "сух".
Обикновено се слага в малки (или по-големи) плътно затворени опаковки за да обере остатъчната влага от въздуха в опаковката.
Силикагела е евтин и може да се регенерира.
Парите са си твои така че давай и купувай оня боклук.
Но няма как да получиш отговор какъвто на теб ти харесва.
:partyman:

Тема "Влагоабсорбатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: