- 1
- 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
kuger
- майстор
12 мнения в "Стар алуминиев термос"
kuger
- майстор
Добре, вторични е вариант. Чудя се само, едновремешните ал. съдове, руските соковарки. Да не споменавам манерките от казармата. До сега де що от старото поколение, минало през казармата би трябвало да измре.
Ами баките от казармата, тавите от ведомствените столови
Сигурно си има начин, но аз не знам какъв е.
А, предполагам, че не е чист алуминий.
Ами баките от казармата, тавите от ведомствените столови

iliya_i
- майстор
вт авг 11, 2020 10:18 pmkuger написа: Добре, вторични е вариант. Чудя се само, едновремешните ал. съдове, руските соковарки. Да не споменавам манерките от казармата. До сега де що от старото поколение, минало през казармата би трябвало да измре.Забрави за по-модерното - кенчета бира, тетрапакови опаковки, всякакви станиоли, фолио за печене...
Ами баките от казармата, тавите от ведомствените столови![]()
![]()
А защо трябва да се обработва?
kr1100 написа: по-добре недей. На вторични. Римляните и падението. Алцхаймер...Не бъркай оловото!
djogobg
- специалист
Полудяването е от оловото, алуминий по време на римската империя не са имали, там тръбите са им били оловни. От алуминия идват алцхаймер, проблеми с костите, главоболия и други разни физиологични симптоми. Няма да те убие бързо, но на старини ще си патиш от натрупването. Вземи си термос от неръждавейка - новите са само една идея по-тежки от алуминиевите. Цените не са ниски, но като еднократна инвестиция 50-на лева се преживяват.
lov
- майстор
Я спрете да се занимавате с глупостите на разни псевдоучени.
А тези дето най много тропкат да се доказват колко много са прочели по темата ако им се разровиш в кухнята половината им съдове са от алуминий.
. Да не говорим като влезеш в магазина колко от домакинските съдовете са също от алуминий. Даже почти не можеш да намериш съд с тефлоново покритие който да не е на алуминиева основа. Ми спрете да ползвате и домакинското фолио защото е токсично. Спирайте и бирата в кенчета. Още се чудя как не са забранили и разните други опаковки на шоколадчета и други такива сладости в алуминиево фолио или друго пак ламинирано с алуминий.
А този дето пита за термоса ще му трябва поне още един живот за да успее да се запише в медицинските анали с високо съдържание на алуминий в организма.
А тези дето най много тропкат да се доказват колко много са прочели по темата ако им се разровиш в кухнята половината им съдове са от алуминий.
. Да не говорим като влезеш в магазина колко от домакинските съдовете са също от алуминий. Даже почти не можеш да намериш съд с тефлоново покритие който да не е на алуминиева основа. Ми спрете да ползвате и домакинското фолио защото е токсично. Спирайте и бирата в кенчета. Още се чудя как не са забранили и разните други опаковки на шоколадчета и други такива сладости в алуминиево фолио или друго пак ламинирано с алуминий.
ср авг 12, 2020 10:03 amdjogobg написа: ............. алуминий по време на римската империя не са имали, там тръбите са им били оловни. От алуминия идват алцхаймер, проблеми с костите, главоболия и други разни физиологични симптоми. Няма да те убие бързо, но на старини ще си патиш от натрупването....................п.п. Имали са и по римско време достатъчно досег с алуминия. Глината от които са се правели хилядолетия кереамични съдове е с основен състав точно алуминиеви силикати. И даже от точно тези съдове може да погълнеш много повече алуминий от колкото от метален такъв.
А този дето пита за термоса ще му трябва поне още един живот за да успее да се запише в медицинските анали с високо съдържание на алуминий в организма.

djogobg
- специалист
Кенчетата са с полиетиленово покритие отвътре(наистина изключително тънко). Също и туристическите алуминиеви шишета. Това е една причина, да не трябва да се слагат на печката в хижата, за разлика от стоманените шишета.
Кухненските уреди имат анодизирано покритие или керамично или каквото и да е друго, само и само да не се докосва алуминият до храната.
Алуминиевото фолио за готвене е вредно, да.
Едно е алуминият в глината, друго е в чист вид. То и радон има в природата, както и други радиоактивни елементи, дето се вика - отровата е в дозата.
Огромна част от опаковките са двукомпонентни - слой алуминий, слой поли-каквото са решили, че е по-евтино.
Сега, ако ползваш алуминиев термос от дъжд на вятър нищо няма да ти стане, ама ако всеки ден си пиеш кафето в алуминиева кафеварка и.... абе то се вижда на какво дередже е народа.
Кухненските уреди имат анодизирано покритие или керамично или каквото и да е друго, само и само да не се докосва алуминият до храната.
Алуминиевото фолио за готвене е вредно, да.
Едно е алуминият в глината, друго е в чист вид. То и радон има в природата, както и други радиоактивни елементи, дето се вика - отровата е в дозата.
Огромна част от опаковките са двукомпонентни - слой алуминий, слой поли-каквото са решили, че е по-евтино.
Сега, ако ползваш алуминиев термос от дъжд на вятър нищо няма да ти стане, ама ако всеки ден си пиеш кафето в алуминиева кафеварка и.... абе то се вижда на какво дередже е народа.
lov
- майстор
Ай ся на мен като на пълен профан ми обясни какво точно е това анодизирано покритие и как се прави ако обичаш. Щото едно е да да четеш по форумите и да плямпаш глупости а друго е да си го правил. Същото се отнася и за твоите кенчета с полиетиленовото покритие. Не е лошо да ми покажеш технологията на най широко използваните в света. Тва че има някой да прави за маниаци по правило е изключение а не масова практика. Виж за алуминиевите туристически шишета не знам защото не съм будала да влача после една празна опаковака дето ще ми тежи и заема място, като мога да ползвам направо полиетиленово шише и после да го смачкам за да не ми заема място и изхвърля за рециклиране. И няма да ми се налага да го мия и почиствам за следваща употреба.
За алуминия с керамичните покрития дето си чувал или чел нейде си както и за многослойните фолиеви покрития и ламинатите за сега ще почака. По ми е интересно дали знаею каква е разликата между метала алуминий и керамиките. А всъщност той и силиция не пада по долу като опасен според описанията но пак защото е лош се ползват точно силумин за повечето изделия в место да е само алуминий в чист вид.. Та керамиката 'теракотата' където както казах основната му съставка на 90 и % са алуминиеви силикати. И как те реагират с много слаби киселини.И къде вероятността да се назобкаш с халумин е по голяма. Но така че той да се усвои от организма.
Та сега съвсем сериозно много често това което четеш в нета не е истина а по лошото е че точно от необразованост се разпространява като пандемия. Виждам, че се опитваш да четеш и някои неща като дозата са ти ясни и правиш правилните изводи. Но не се обременявай на дадена тема само защото си прочел нещо нейде си. Мога да ти кажа и от къде идва описанието за теорията и доказателствата за такова заболяване. А то е свързано с работа с алуминий в разпрашен вид и то за много дълго с години. Само че се появила една една жадна за слава мисирка. Чула не разбрала и написала статийка и хайде създадохме новина. Между другото същата истерия имаше преди години с тефлоновите покрития че имало живак в тях. Ма той толкова колкото една капка в плувен басейн. Ама същите тези списвачи не знаят че в устата си имат по десет капки живак дето са си правили пломбите с амалгама който през това време са си го прекарали през организма. Ама не са получили живачно отравяне. Е вече не се ползва но по онова време когато се вихреше аферата и антирекламата на тефлона си беше актуален.
Сега с цел реклама са позволени всички хватки. Дори недостатъците се описват като предимство и това продава.
За алуминия с керамичните покрития дето си чувал или чел нейде си както и за многослойните фолиеви покрития и ламинатите за сега ще почака. По ми е интересно дали знаею каква е разликата между метала алуминий и керамиките. А всъщност той и силиция не пада по долу като опасен според описанията но пак защото е лош се ползват точно силумин за повечето изделия в место да е само алуминий в чист вид.. Та керамиката 'теракотата' където както казах основната му съставка на 90 и % са алуминиеви силикати. И как те реагират с много слаби киселини.И къде вероятността да се назобкаш с халумин е по голяма. Но така че той да се усвои от организма.
Та сега съвсем сериозно много често това което четеш в нета не е истина а по лошото е че точно от необразованост се разпространява като пандемия. Виждам, че се опитваш да четеш и някои неща като дозата са ти ясни и правиш правилните изводи. Но не се обременявай на дадена тема само защото си прочел нещо нейде си. Мога да ти кажа и от къде идва описанието за теорията и доказателствата за такова заболяване. А то е свързано с работа с алуминий в разпрашен вид и то за много дълго с години. Само че се появила една една жадна за слава мисирка. Чула не разбрала и написала статийка и хайде създадохме новина. Между другото същата истерия имаше преди години с тефлоновите покрития че имало живак в тях. Ма той толкова колкото една капка в плувен басейн. Ама същите тези списвачи не знаят че в устата си имат по десет капки живак дето са си правили пломбите с амалгама който през това време са си го прекарали през организма. Ама не са получили живачно отравяне. Е вече не се ползва но по онова време когато се вихреше аферата и антирекламата на тефлона си беше актуален.
Сега с цел реклама са позволени всички хватки. Дори недостатъците се описват като предимство и това продава.
hidrazin
- майстор
вт авг 11, 2020 8:37 pmkuger написа: С какво мога да го обработя вътре за да си върши предназначението?Измиваш добре. Пълниш с оцет 6% и го държиш така към 2 часа.
Следва обилно изплакване и измиване на няколко пъти с вряла вода.
Подсушаваш и си го използваш със здраве.

P.S. За любителите на КОНСПИРАТИВНИ ТЕОРИИ:
1. Няма никакви сериозни доказателства за връзката между алуминия и Алцхаймер.
По-скоро има все повече доказателства че няма връзка.
2. Алуминия е силно активен метал и почти веднага след отливане, отрязване ... образува окисен слой който макар и тънък е доста здрав.
3. Алуминий (в много нищожни количества) се отделя от съдовете ако в тях се готви/съхранява силно кисела храна - домати, чай, кафе...
Или силно алкални храни - осолена риба например.
3. С едно хапче антиацид или лъжичка Алмагел поглъщате много повече алуминий, отколкото ако цял месец готвите в алуминиеви съдове.
Aluminium, metals and dementia
These 4 Things Do Not Cause Alzheimer’s
- 1
- 2
Тема "Стар алуминиев термос" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература