За тея дет не моат чукат, пък има хидравлични кербоващи клещи.
Ма по-дбре ми е да чукам
Ма по-дбре ми е да чукам

вт авг 11, 2020 7:57 pmpeppone1 написа: ...Не съм заварявал медни проводници, а запояването не е особено здраво, калаят от студеното се напуква, както и от високи температури...По тези размисли колко е студено и колко са високи температури в градуси говори по *С?
ср авг 12, 2020 9:05 pmpeppone1 написа: Заварява се с графитна пръчка от стара батерия, но не медни проводници. Тънки медни жички могат да се заварят, като се усучат и краищата им се нагреят на спиртна лампа или кибритена клечка, на върха се образува топче и връзката е толкова здрава колкото един цял проводник. При по-силен пламък може да се зарят и по-дебели проводници, но те първо трябва да се отрежат и усучат.Абе идиоте, медта се топи при 1 085°C!
ср авг 12, 2020 10:53 pmiliya_i написа: Абе идиоте, медта се топи при 1 085°C!Епа тогава може ли да ми кажете колко е температурата на пламъка на кибритената клечка, та няма да се получат нещата.
Преди да напишеш поредната глупост първо питай Гугъла, как се топи мед с кибритена клечка или спиртна лампа.
ср авг 12, 2020 11:54 pmAntonii написа:Може ли да ми кажете, къде се ползват проводници с диаметър 0.15 мм, освен в звуков тратсформатор?ср авг 12, 2020 10:53 pmiliya_i написа: Абе идиоте, медта се топи при 1 085°C!Епа тогава може ли да ми кажете колко е температурата на пламъка на кибритената клечка, та няма да се получат нещата.
Преди да напишеш поредната глупост първо питай Гугъла, как се топи мед с кибритена клечка или спиртна лампа.
Я понеже съм си идиот и за това питам, а и не само аз.
Мерси предварително и да сте жив и здрав за просветлението.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: