Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
bluelemon - специалист
Ами ей тука спретнах една схемичка набързо.
Значи червените линии мисля да са стоманени кутии които ще боядисвам. Зелената линия стоманен профил който си е хванат за парапета на терасата. Та идеята ми е тези червените демек профилите да се заварят към профила на парапета. Отзад на трегера с анкери да се хванат планките и между тях и профила от парапета както следва на скицата :) лилавките черти са стоманени тръби от нераждавейка на които ще има халки и на тях ще се захваща акрилен промазан плат капсулован по края и ще се получи нещо като пердета :cool: Евентуално като ти кефне ги събираш към средата или към края, а като вали си ги дърпаш. Тука идва въпроса удачно ли е това решение и въпроса ще образува ли кореми покривалото. Ми засега толкова. И също си търся заварчик от Пловдив да ми завари там където има за заваряване :lol:

Прикачен файл

teras-naves.jpg
teras-naves.jpg (49.67 KиБ) Видяна 8225 пъти
velsi - Почетен майстор
Може да стане, но според мене ще стане грозно. Мога да ти предложа по-друго решение за сенник
bluelemon - специалист
Мога да ти предложа по-друго решение за сенник
Аз не мисля че ще стане грозно, но съм отворен за идеи :)
donnna - специалист
за да не образува корем покривалото може да е армирано с нещо тънко и леко - алуминий / неръждиво /.

НО !!!!!

тераса без покрив, демек защита от дъжд - не е тераса и винаги ще създава проблеми, влага.... пък и надали ще си винаги в къщи да дърпаш покривалото като завали... и какъв ще е ефекта от цялата хамалогия???

вземи си направи 1 покрив от тези прозрачните плоскости - май бяха поликарбонатни... да не ти вали и да влиза светлина...
bluelemon - специалист
Ми засега съм на етап покриване на едната половина с поликарбонат ама другата не искам да я затварям с твърд покрив. Лятото като опъна шезлонгите къде ще си правя слънчеви бани :) Така като гледам обаче май на пролет ще е квото ще правя.

Тема "Мансарда, тераса, идеи, навес, заварчик :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: