Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
enviro - специалист
нед авг 16, 2020 4:58 pmHoвoceлckи написа:
Още малко масълце в огъня

IMG_20200816_165335.jpg

https://burnit.bg/bg/project/%D1%81%D0% ... D0%B8-son/
Да и аз това гледах, ама се оказа че това е без Ел комплекта, и той е още 140лв, нагревателя с термостата
И аз в първия момент превъртях, като поразгледах, ама уви не че после се успокойх, след като знам че са ме изклатили с поне едно 200 най малко отгоре :cry:
Andri01 - майстор
Ами питай първо. "С питане до Цариград се стига". Но има и още една приказка:
- Другарко,може ли да ви запитам нещо?
- Ами питайте бе другарю,питайте! така с питане един н@@ба на моя мъж жена му!
Лафче просто ,не го приемай кат обида. :partyman:
Hoвoceлckи - майстор
На твое място не бих си замълчал. Да бяха си пратили техник като хората поне да го задейства за тези пари. Ако беше ти потекла топла вода - забравяш. А тепърва те очакват още разходи и неволи ...
mironcho - специалист
kozl прав си разбира се
изложих се :toimonster: от де ми дойде да деля 9 на 3, а то е 3 на 3...
Hoвoceлckи - майстор
Твойто е нищо. 3-те киловата на нагревателя са по-интересни - при какво свързване и при какво напрежение ... Възможно ли е това да не е документирано изобщо?
hidrazin - майстор
3-те киловата на нагревателя не са интересни.
Има неща на първа страница, както и на сайта на производотеля - четете.
И тези дето си нямат никакво понятие от електротехника - ми да си мълчат!!! :-D
А иначе е нормално никой да не иска да го свърже.
Особено след показаните снимки на пътва страница - някакво безумие.
:partyman:
enviro - специалист
Няма проблеми, питах и какво получих отговор който не съответства на реалността, защото не ми беше обяснено подробно за какво иде реч и че няма да е само тези 750лв
И след преключването се започнаха едни смятания и едни чудеса, и накряя ми беше изхвърлена въпросната сума, дори не ми стигнаха парите и останах в необрано лозе, и ходих да взимам пари за да доплатя, макарче дори не ми оставиха нито един документ, дори било то поне някаква гаранция :?
Карай, както и да е наиграх се, но дано утре човека направи свързването и всичко да е наред и да няма проблеми, че докато не го свържи, и докато не загрее водата и да изключи бойлера няма да съм спокоен, току виж изхвърчи новия покрив :cry:
LazarGanev - "Велик майстор"
нед авг 16, 2020 10:29 pmHoвoceлckи написа:
3-те киловата на нагревателя са по-интересни - при какво свързване и при какво напрежение ... Възможно ли е това да не е документирано изобщо?
Какво да им е интересно - това са 3 отделни нагревателя по 1кВт - можеш да ги свързваш както си искаш - само единия, само двата или трите паралелно на една фаза, може всеки на отделна фаза, ако има трифазен ток. Това е най-малкият нагревател от гамата. Има 3х1,5кВт, 3х2кВт, 3х2,5кВт, 3х3кВт, 3х4кВт и като поръчваш бойлер, можеш да избираш желаната комбинация, като за всяка големина на бойлера, производителят препоръчва определен диапазон от мощности, което е описано в инструкциите за монтаж на бойлера и на нагревателя - това са отделни артикули. По-важното е, че освен този тип нагреватели има и друг - "Plug&play", който е с вграден терморегулатор и защита, има кабел и щепсел - точно за такива некадърници, като тия монтажници - да му бяха монтирали един такъв и човека сега щеше да има топла вода и нямаше ние да си чешем клавиатурите.
enviro - специалист
пон авг 17, 2020 12:08 amLazarGanev написа:
нед авг 16, 2020 10:29 pmHoвoceлckи написа:
3-те киловата на нагревателя са по-интересни - при какво свързване и при какво напрежение ... Възможно ли е това да не е документирано изобщо?
Какво да им е интересно - това са 3 отделни нагревателя по 1кВт - можеш да ги свързваш както си искаш - само единия, само двата или трите паралелно на една фаза, може всеки на отделна фаза, ако има трифазен ток. Това е най-малкият нагревател от гамата. Има 3х1,5кВт, 3х2кВт, 3х2,5кВт, 3х3кВт, 3х4кВт и като поръчваш бойлер, можеш да избираш желаната комбинация, като за всяка големина на бойлера, производителят препоръчва определен диапазон от мощности, което е описано в инструкциите за монтаж на бойлера и на нагревателя - това са отделни артикули. По-важното е, че освен този тип нагреватели има и друг - "Plug&play", който е с вграден терморегулатор и защита, има кабел и щепсел - точно за такива некадърници, като тия монтажници - да му бяха монтирали един такъв и човека сега щеше да има топла вода и нямаше ние да си чешем клавиатурите.
Най интересното е че човека се занимавал с това от поне 12 13 години, монтирали сл батерии, парно и правил цялостни инсталации но уви.... :?
А да се притеснявам ли в такъв случай от някакви последствия? :?
Че аз найстина съм на тръни, да не изхвърчи покрива на къщата :-D може да изглежда смешно ама..... Не съм изобщо спокоен, чак гостите ме питат, всичко както трябва ли е с бойлера че са с две малки деца........ :sad:
Hoвoceлckи - майстор
@LazarGanev, на схемите се мъдри свързване Δ400V и паралелно на 400V(на две фази). Ако така е 3kW, при при всички други няма да е.
Та въпросът е: на колко волта въпросният нагревател е 1kW? Това не е без значение.

Тема "Свързване на бойлер въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: