Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Andri01 - майстор
Да,видях-една жълта джаджа. Май са си оставили и 4-те ръчички "майсторите",които са го свързвали. И друго: този предпазен клапан гледам е с регулировка - червената врътка / освен ако тя е за продухване,а не за натягане на пружината/ . Какво ще стане ,ако някой го завърти на максимум? Просто този клапан НЕ е за бойлер. :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Нищо не се регулира и клапанът идва със бойлера и е задължително да се сложи точно този, за да върви гаранцията. Просто трябва да се дренира или да се сложи хидрофорен РС на бойлера, което е по-добрият вариант.
Andri01 - майстор
ОК, ясно-предпазен клапан. Но този "хидрофорен РС" за чий му е? Какво ще се разширява там? Въздуха при загряване,водата или...?? И къде трябва да се върже? :?
ESPACE - майстор
За да не му тече от предпазния клапан се слага РС. Водата се разширява при загряване, въздуха също.
Може да се върже с мека връзка към крана за източване и той да се остави отворен. Хидрофорен, защото е за питейна вода, а не за ОИ
Hoвoceлckи - майстор
enviro, би ли споделил за "поколенията" как елтехникът изпълни свързването към мрежата? Колко киловата ти каза той, че ти е нагревателя?
Едно решение ... :-D

Прикачен файл

IMG_20200402_132206_HDR.jpg
enviro - специалист
Свърза 3те реотана от дясно с мост, и от ляво също с мост, и от тям се включи към червено оранжевата кутийка термостата, сложи на стената отделна една кутия в която сложи контактор 25А, и от там към таблото, монтира ми бушонно табло, с предпазител с дифектотокова защита за бойлера, и още някой неща направи към таблото за други кръгове. Интересно че го дават 3киловата, и при включването имаше леко колебания в осветлението леко почти не се усеща ама отслабна, обаче като го замери и показа че е 2киловата но незнам защо, макарче по добре ще минавам по икономично :D за сега ще е така за да може гостите да имат удобство, и дори докато са тука 1 месец смятам изобшо да не го изключвам :? , Врътката на теемостата я оставих на 75градуса, и по термометъра на самия бойлер седеше че водата е около 50градуса, но ще ги проверя днеска, как е достатъчно ли е и ако трябва ще го намаля малко. Ще погледна и дали е мокро и найстина трябва да търся някакъв вариант, или ще им звъня на тея балабурници, да си оправят нещата преди да е текнала и плочата към 2рия етаж и да ме очаква отново ремонт :D и като се сетя ми даваха акъл че ще ми се наложи да сложа една ваничка щот щяло да капе, ама те така са сложили тези тръби за ВиК че трябва специален съд да търся който да удиса за там.....
Лазарганев благодаря
Hoвoceлckи - майстор
enviro, благодаря! Този твой пост вероятно ще е полезен след време и на други ... Добре би било ако се обадиш след време как ти идват тези 2кW на 150 литровия ти бойлер. За колко време загрява водата за къпане? Мисля, че е по-добре термостата ти да е 60°C.
LazarGanev, що така сега на човека му е 2кW?
вт авг 18, 2020 6:15 amHoвoceлckи написа:
LazarGanev, що така сега на човека му е 2кW?
Не мога да кажа, защото първо не знам как точно ги е свързал техника, второ не съм 100% сигурен, какво точно са му дали и трето - моите наблюдения са основно върху Теси, но нагревателите са чешки и предполагам, че и на Сънсистем са същите, поне на външен вид изглеждат така. Ако имам в склада такъв нагревател, ще замеря и ще пиша какви са съпротивленията на трите реотана
enviro - специалист
В интерес на истината бързо сякаш е загряла водата но ще видя как ще е , нямаше как да направя снимки когато го свързваше, беше ми неудобно :-D
Мисля че ето така ги свърза, от към реотана, после си пусна кабел от реотана към термостата, страх ме е да ги сваля капачките и да снимам, за да не стане някой гаф :-D :shock: :? Нека поне да си тръгнат гостите :lol:
И още щом видя термостата, и каза че няма да издържи, и затова ходих да взема и един контактор 25А в него само успях да видя че направи едно мостче, ама други неща неможах да видя точно как ги навърза, и накрая като го включи показа ми всичко кое е защити и всичко, и да не съм се притеснявал :-D макарче си седях на тръни през цялото време :-D

Прикачен файл

IMG_20200818_070013.jpg

Прикачен файл

IMG_20200818_065522.jpg

Тема "Свързване на бойлер въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: