• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burkov - специалист
В документацията пише 180 волта минимално.
И лампата в червено, е че ти е ниско напрежението от мрежата.
Virtex - майстор
Тези "специализирани" UPS-и като на снимките по-горе имат ли някакво предимство пред другите марки (APC / EATON / MGE примерно ) ?
Огромно Майна. Ако нямаш нужда, просто да не ти пука.
Както казах--явно проблема е в мрежата.
Поне така си показва и умната машинка.
Virtex - майстор
Трифоне, има защо да питам.

Един APC има и информация по мрежата и мога да го следя какво става с него. Като време с 60W товар ще изкара достатъчно. Съответно въпроса е валиден - каква е разликата със "специалните" модели, освен допълнително дадени пари.
burkov - специалист
Повечето от марките които изброи в ниския клас са модифицирана синусоида. За 1200ва ще трябва да се ръсне поне 7-800 кинта. После те не работят доста често на 12 волта, а на няколко по 12. Това е лично впечатление обаче, не ми е работа. Даже имам един Eaton 3000va, който само си седи, защото е с 6 батерии и ми идва скъпо.
ves-ko, устройството превключва на акумулатор поради отпадане на мрежата или ти имитираш отпадане на мрежа?
Ако не го изпробваш при различни ситуации и пак се случи това, издърпай щепсъла от контакта.
Инак виждам две възможности;
-дефект в устройството.
-погрешно свързване на консуматори.
Virtex - майстор
1200VA изглеждат доста за парно. Нали са под/около 100W консумация уредите.

Иначе да, това с единият акумулатор / батерия е предимство. Макар че нов акумулатор пак си е цифра (не е 10лв).

Въпроса беше дали ако е чиста синусоида е достатъчно изискване или тези 'специални' UPS-и имат и друго техническо предимство.
Нямат, освен изброените от колегата.
По назад е коментирана горелка със 1100 вата запалка.
1200 ВА, или около 1000 вата ще клекнат яко. Изгъзица е да се дават такива пари за парно. Ако е селски район, с проблеми през зимата за дълго време- генераторче.
Малък ЮПС, чиста синусоида, сравнително малко парички, да обира разни кофти неща, дето пуска енергото и евентуално по дългите "премигвания" или спиране за кратко на електричеството. Последните за да не се рестартира горелката. Това е според мен.

Зависи какви задачи поставяш пред устройството, иначе. Тези 60 вата може да се карат от ЮПС за 200 пари, а може изискванията да са по високи, та и 1000 да не стигнат.
ves-ko - специалист
ср авг 19, 2020 7:57 amТрифон П.Трифонов написа:
ves-ko, устройството превключва на акумулатор поради отпадане на мрежата или ти имитираш отпадане на мрежа?
Ако не го изпробваш при различни ситуации и пак се случи това, издърпай щепсъла от контакта.
Инак виждам две възможности;
-дефект в устройството.
-погрешно свързване на консуматори.
Благодаря.

Както писах и в началото имитирам липса на захранване. т.е. все едно съм го изкл. от контакта.
Снимките са направени при осигуряване на изхода от акумулатор.
При липса на товар показва на вход 0V и това червеното не свети.
Като 'грешно' свързване - само заземителния контур е общ за вх. и изх. (не мисля, че трябва да е проблем). Всичко останало е разделено и L и N. Дори съм отбелязал кое е L и кое N на контактите и щепселите за вх. и изх., защото на изхода няма 'фиксирана' фаза. Ако обърнеш щепсела на захр. (вх.) се обръщат и на изх.

А иначе, ДА. Точно по български. (защо и аз да съм по-различен?) :)
Първо пробваме всички възможни варианти (защото ние знаем всичко и разбираме ор всичко) и ако не стане, прочитаме инструкцията. :-D :?
Та, довечера вероятно ще прегледам инструкцията :) .
Иначе изглежда, че си работи добре. Зарежда акумулатора, само дето ако акумулатора не е подвързан и пипнеш някоя от клемите, а си се 'опрял' за земя - 'леко бие ток', а фазомера (електронен) показва около 110V. :?
Грешно подвързани консуматори.
Изключвай консуматорите един по един, директно от щепсъл или откачай кабела! Така ще разбереш кой е проблемният.
Проблемът е от заземителният предполагам. Някъде има нещо объркано при свързване на кабели.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "Greyko горелка и избор на On-line UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: