• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ves-ko - специалист
ср авг 19, 2020 9:14 amТрифон П.Трифонов написа:
...
Малък ЮПС, чиста синусоида, сравнително малко парички, да обира разни кофти неща, дето пуска енергото и евентуално по дългите "премигвания" или спиране за кратко на електричеството. Последните за да не се рестартира горелката. Това е според мен.

Зависи какви задачи поставяш пред устройството, иначе. Тези 60 вата може да се карат от ЮПС за 200 пари, а може изискванията да са по високи, та и 1000 да не стигнат.
Бях решил да е 750VA, но четох из форума, че 'прекляквал' при палене на горелката (300W запалка), а и разликата в цената не беше 'огромна', та реших да е 1200VA, а след като вече го има, защо да не вкл. и осветлението (LED) на етажа към него и рутера и ел.бравата за вх. врата, ... та това е идеата. На село зимата захранването си играе, па и спира, прекъсва ... Да не е да останем на вън или на тъмно и студено.
А пък и според последните световни тенденции, анализи и проучвания 'наличието' на интернет е поставено в основата на пирамидата на Маслоу, заедно с храна и подслон. :) :rock: :-D :supz: :lol:
А дали ще е добре и дали си е струвало - времето ще покаже.
ves-ko - специалист
ср авг 19, 2020 11:32 amТрифон П.Трифонов написа:
Грешно подвързани консуматори.
Изключвай консуматорите един по един, директно от щепсъл или откачай кабела! Така ще разбереш кой е проблемният.
Проблемът е от заземителният предполагам. Някъде има нещо объркано при свързване на кабели.
Ок. Ще ги огледам. То само ТИ 12V за бравата и две помпи, но ще ги проверя отново.
Благодаря.
ves-ko - специалист
ср авг 19, 2020 11:32 amТрифон П.Трифонов написа:
Грешно подвързани консуматори.
Изключвай консуматорите един по един, директно от щепсъл или откачай кабела! Така ще разбереш кой е проблемният.
Проблемът е от заземителният предполагам. Някъде има нещо объркано при свързване на кабели.
Цък. Проверено. Всичко е свързано правилно, НО: :!:
Оказа се, че KEMOT-а в зависимост от входа: от мрежата или от Акумулатора - на изхода разменя местата на фаза и нула.
... и сега, като се замислих, не съм пробвал, но утре вечер ще го изпробвам, дали ги разменя или просто при работа на акумулатор фазата на изход е 'фиксирана' ?!? :?
Ако е 'фиксирана - лесно. Завъртам щепселите на вх. и изх. и - готово.
Ако обаче ги разменя - ще трябва да мисля някаква автоматика, която още веднъж да ги обръща, за да се гарантира, че няма да стане 'обърквация', че след дова има едни автоматики, дето им е указано на захр. кое да е фазата и кое нулата.

П.С. Можеш ли да провериш дали и твоя KEMOT се държи така (с размяна на фаза и нула на изх.)?
Айде сега (по светло и нормално време де) откачи всичко от него и потърси фаза на изхода!
Акумулатор да определя!!!
Устройството е създадено така, че както и да го включи едно 9 годишно дете в контакта, то (устройството) да е напълно функционално и безопасно за ползване.
Помпите ако си ги връзвал с трижилен кабел, провери си цветовете кое къде оди и да са подвързани по абсолютно еднакъв начин!
Имам и необясним за мен инцидент с включване на интелигентно зарядно на изхода на ЮПС. Нямах контакт наблизо. Чудесията светна размяна полюси на акумулатор, а при издърпване на щепсъла на зарядното- гръмна.
filmatoplo - майстор
Поморийския юпс в зависимост как си вкарал щепсела -на изхода сменя фазата .Преди години имах някакъв измислен юпс ,веднъж пипнах клемите на акомулатора и ме изпръщя 220 волта -издърпах му жиците и го хвърлих през терасата . :wink: Сега си карам с поморийския ,има няма 15 год.
"Тока е като водата", но за някои е различно.
https://photos.app.goo.gl/WFtMa583j2372iN39
На следващият клип съм изключил неволно звукът, но не псувам никого- Споко!
https://photos.app.goo.gl/35LEkNyZoqAPczQJ9
И за волтовете на тресящите някого акумулатори.
https://photos.app.goo.gl/EBbRpfprsyU6iWfW9
Не, че е невъзможно да се върнат и променливи токове при тях. Има способни люде, има и изхвърлящи телевизори през терасите.
https://photos.app.goo.gl/rpyTPQCqYuDG7FY68

Веси, основно за теб. Възможно е и ТИ на бравата да бърка нещо машинката, но електроника не отбирам. Стои ми спомена за изгърмелият ЮПС, при включване на умно зарядно на изхода му. То, както и твоят ТИ, нямат земно, в кабеляка, затова клоня към грешка в опроводяването на помпите.
На 99% съм сигурен, че инсталацията на домът ти е двупроводна.
pechkata - специалист
От изхода на Юпиеса фаза със фаза нула със нула а земния проводник се върже на клейма изход - вътре си минава през ферит...
А входа на 220 волта от мрежата фаза със фаза нула със нула а земния проводник на нула и задължително със твърда връзка а не със щепсъл...
ves-ko - специалист
ср авг 19, 2020 9:31 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
Устройството е създадено така, че както и да го включи едно 9 годишно дете в контакта, ... и да е напълно функционално и безопасно за ползване.
...
Това е така, ако на изх. имаш само помпите и никакви други връзки. Дали ще ги вкл. в обикновен контакт или в контакта на UPS-a - все едно.
ср авг 19, 2020 9:31 pmТрифон П.Трифонов написа:
... откачи всичко от него и потърси фаза на изхода!
Акумулатор да определя!!!
...
При последната проверка, за която писах всичко "след" беше разкачено.
Но, наистина Акумулатора трябва да е определящото.

и-и-и...

YES ! :-)
ср авг 19, 2020 9:15 pmves-ko написа:
...
"Ако е 'фиксирана - лесно. Завъртам щепселите на вх. и изх. и - готово."
...
За щастие се оказа точно това:
1. При работа на захранване от акумулатор - Фазата на изх. е 'фиксирана'.
2. При работа на захранване от мрежата - Фазата на изх. зависи от фазата на вход.
пет авг 21, 2020 9:05 ampechkata написа:
... задължително със твърда връзка а не със щепсъл...
Ами, със щепсели съм го направил, НО: 'Г' образни, отбелязано е кое е 'L' и кое 'N' и с кабели 'скъсени' до толкова, че да е трудно да се объркат (завъртят).

Вече е 'сфазирано' и всичко е ОК. :supz:
'Аномалиите' изчезнаха.

Благодаря на всички включили се със съвети и идеи. :prayer: :partyman:
Лелеее, ще се изтрепете с тия кабеляци бе!
На устройството ако му "втвърдя" швепсела- гаранцията пада.
Ако го отворя, че да видя (!!!) кое му е "фазовата" жица- пада.
Устройството се продава с щепсъл, който можеш да включиш както ти падне.
Платката на пелетната горелка си има обозначени L и N, но също се продава със захранващ кабел който завършва с.....швепсел, който може да си боднеш както си искаш. Да , при обръщане на захранващият кабел, фазата на изхода също се обръща. Свързването на помпата може да пообърка нещата.
Работата на акумулатор не определя на коя жица да е фазата, но ти няма и да разбереш, Веси.
Веси, видя ли газовият ми котел как е захранен електрически? Ако си пропуснал, погледни пак! Него го е свързвал инженер.
С тези "твърди" връзки и Г образни джаджи, само се замазват грешки по инсталацията.
.....ноооооо.........важното е да не тресе!
ves-ko - специалист
пет авг 21, 2020 2:01 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
С тези "твърди" връзки и Г образни джаджи, само се замазват грешки по инсталацията.
.....ноооооо.........важното е да не тресе!
Газовият ти котел не съм го видял, но...
Споко.
Всичко е под контрол и вече е в ред и 'не тесе'.
относно "Г образни джаджи" - говоря за щепсела - същият, като захранващия на UPS-а
нещо такова, като на снимката:
А грешки - няма!
Прикачен файл:
shtepsel.jpg
shtepsel.jpg (27 KиБ) Видяна 871 пъти
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13