Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
rorik - специалист
Знам че не си струва , ама да опитам . Имам една" роса" .Беше запекла разглобих я измих я ама не ми създава налягане .
Има и една друга гръбна 5 литрова и тя хич я няма .
Някой да се е затривал с такив проблеми?
Andri01 - майстор
Да! Ремонта е елементарен - посочваш им пътя към най-близкия контейнер :). :partyman:
kuger - майстор
чет авг 20, 2020 10:16 pmAndri01 написа:
Да! Ремонта е елементарен - посочваш им пътя към най-близкия контейнер :). :partyman:
Е, не така! Кефа да я накараш да бачка е огромен!
Проблема е в два клапана и буталото с неговия уплътнител.
Съжалявам, но не знам принципа на работа. Дали помпи целия обем, дали помпи в отделен цилиндър и какво помпи, въздух или течност.
Ремонтирал съм от старите медни, там е с отделен цилиндър, напомпва се течност.
Разглобявал съм и пластмасова, там налягането се създава в целия обем с подаване на въздух от помпата, поне тая, която разглобявах.
При ел. пръскачките обема с разтвор е под атм. налягане, от помпата директно в разпръсквача.
rorik - специалист
Та за "РОСА"-та.
Най отдолу има цилиндър около 20 см височина , който се закрепва с 2 шпилки май се казваха за основата на пръскачката.В долния край на цилиндърчето вв средата има метална съчма. В горния край цилиндърчето е разширено като основата на фуния,някъде към 4-5 см.височина.Измих го с препарат за тоалетни , който разтваря варовик и четка за зъби.След като го измих обаче цилиндърчето не е гладко . Явно е наранено от неразтвоорен препарат, който се намираше там ..Значи трябва препаратите да се изчакват и да се разтварят добре.
Следва буталото.
Има силиконова тапа с форма на макаричка, която е запазена и еластична, която влиза в това цилиндърче. .В самaта тапа има отвор.Удължението на тапата е захванато за цилиндър в който се движи същинското бутало. Около този цилиндър непподвижно е закрепен дуг по щирок цилиндър който завършва с капачка с резба която се завива на самата пръскачка .

Как ли действа тази конструкция? И къде ми се губи налягането.

Тема "Ремонт на пласмасови пръскачки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: