• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nork - специалист
пет авг 21, 2020 1:06 pmmiliad написа:
Обичам обобщаващи изказвания като последното.
Наясно ли си, че една истинска котва струва поне 4 лв. Не говоря за недоразуменията от левче. При средно 7-8 бр на прозорец са поне 30 лв отгоре.
Колко клиента мислиш ще ги платят, като накрая резултата е същият?
А ти на колко клиента си предложил и обяснил каква е разликата?
И да, обобщавам...... Където и да влезеш всеки ти скача с 50/60% надценка от цената на цеха на дограмата, а накрая си оставят ръцете при монтажа!
miliad - майстор
:)
А ти с колко клиента си водил разговори, за да разбереш какво всъщност искат?
Айде да не влизаме в такава полемика, че е безкрайна.
И пак. Лекичко с обобщенията-олекваш.
За цени не ми се коментира. Факта че при толкова голяма конкуренция в бранша тези надценки се задържат мисля е показателен.
За хората, които могат да мислят припомням, че има минимум 2 умрели месеца в годината без работа.
nork - специалист
пет авг 21, 2020 12:37 pmnork написа:
Сега не казвам, че всички са така, ама повечето гледат да свършат по бързо и да си вземат парите.
Това май не си го прочел.....
Спирам!
Аз съм клиента ! :wink:
Авторът на темата има право да си преценява спрямо мнения.
MamaMy - майстор
Помагах на един приятел при смяна на дограмата на апартамент около 140м2. В началото мислех, че не е кой знае какво. Все пак съм монтирал врати и горе долу са ми ясни нещата. След като гледах този монтаж не бих се хванал никога. Монтажа на рамката почти класически. Винтовете за директен монтаж сигурно ще успея и с ръчен инструмент да ги навия в бетона, обаче като видях после що манипулации на всеки стъкло пакет докато прилегне крилото точно и ми стана лошо. В интерес на истината тази дограма се ползва вече десетина години без никакъв проблем или рекламация. Няма увисване, няма духане. Няма да правя реклама на фирмата още повече, че се оказа, че тези монтажници са под изпълнител и работят с няколко фирми. Те същите взимаха и размерите за да няма после кой да обвиняват. Истината е, че хвърчаха като финикийци и си свършиха работата перфектно.
  • 1
  • 2

Тема "Дограма на ишлеме или с монтаж?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: