• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ronik - специалист
masteradmin написа:
Един приятел с епоксидна смола си беше залял целия под на банята, а отдолу имаше раковини и миди (тип морско дъно). Така че за прозрачността съмнения нямам иначе за топлоустоичивостта ще проверя мисля да реализирам една от идеите :)
masteradmin, имаш ли информация две години след като е направен този под, дали се е запазил непроменен от времето и влагата? А възможно ли е да го снимаш и да го покажеш във форума? Искам да пробвам нещо подобно в моята баня и ми е страшно интересно да го видя . А в случай че се омажат нещата, може ли да се отстрани тази смола без да оставя следи по теракота и фаянса и фугите?
mici - специалист
masteradmin написа:
Навсякъде търсиш епоксидна смола тя е 2 компонентно лепило.
И къде всъщност? По магазините и в Практикер или Брико-то продават само малки тубички Poxipol или други подобни. А по-големи количества?
А и те изобщо не са прозрачни: при смесването на двата компонента става една мътна и непрозрачна смес и така се запазва до втвърдяването. Може би има някаква тънкост?
griffin - майстор
Колега беше търсил по железариите епоксидна смола, ама беше намерил само опаковки от по кило :-), предполагам че по железариите има големи разфасовки.

Гаджето на мой познат правеше бижута с епоксидна смола които наистина не ставаха много прозрачни леко матови, питах я дали ако сложи повече втвърдител няма да стане по добре и след опит от нейна страна наистина поктитието от епоксидна смола стана прозрачно като стъкло, т.к че тънкажа предполагам е в пропорциите на смесване щом от това смолата си мени прозрачността :-)
solo5 - майстор
когато се разбърка епоксидната смола наистина не е прозрачна, а стои като разводнено мляко, но после се избистря (поне такива са спомените ми)
преди време когато нямаше добри лепила, масово я използваха като финишно покритие в акумулаторни помещения върху фаянса
щото киселинните изпарения разказваха играта и на фуги и на плочки
идея нямам къде може да има, но чичко Гугъл знае :roll:

http://www.google.bg/search?hl=bg&rlz=1 ... 0%B0&meta=
romanpm - майстор
Това на снимките си е полиестерна смола , имал съм възможност да я ползвам един приятел ми я беше донесъл от мебелна фабрика там я ползвали за полиране. Помня че при втвърдяването на по-обемни количества и много втвърдител реакцията е бурна и се напуква, нужно е точно дозиране а после материалът е подобен на плексиглас и леко виолетов и прозрачен така че ще се драска механично :)
radoraev - специалист
Епоксидна смола

Прикачен файл

DSCF1027 (Small).JPG
DSCF1027 (Small).JPG (68.37 KиБ) Видяна 7174 пъти

Прикачен файл

DSCF1022 (Small).JPG
DSCF1022 (Small).JPG (85.72 KиБ) Видяна 7174 пъти
Илиян Илиев™ - майстор
На този линк има доста красиви подове от епоксидна смола.

http://www.isoedilsnc.com/scelta_pavime ... menti.html

Някой знае ли дали такъв вид подова настилка е подходяща и при водно подово отопление?
Искам да попитам, от къде мога да си закупя ЕПОКСИДНА СМОЛА и каква е цената й?
А, и още нещо, каква точно трябва да е смолата (производител)?
Благодаря на всички за помощта и за готината тема!!!!!!! :o

Прикачен файл

епоксидна смола6.jpg
епоксидна смола6.jpg (107.58 KиБ) Видяна 7022 пъти
karamundi - специалист
това с папрата е супер :-D
  • 1
  • 2

Тема "==" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: