ср юни 10, 2020 3:50 pmarnaudov78 написа: Здравейте ! Имам един въпрос относно контролерите А4988 . Някой правил ли е калибровка на ограничаването на изходния ток посредством тримера , както е показано в това ръководство ?Имам 2 комплекта работещи драйвери от този модел, задължителна е калибровката. На тези китайски драйвери, така наречения current sense резистор е 0.1 ом, така че изчислението се извършва по формулата, VREF = Rated motor current x 8 x 0.1
Както казва mironcho, настройката трябва да е според характеристиките на двигателя, но на моторите които купуваме от китай, никой не може да каже точните характеристики.
Примерно за моторите 17HS4401, които ползвам аз, задавам 0.560 волта на тример потенциометъра на драйвера, което е около 700 милиампера и драйверите не греят и моторите не пропускат стъпки. На фабричният ми Anet A8 примерно(който е пример за нискокачествени компоненти), при подобни мотори и такъв драйвер, производителя е задал 540 милиампера по X и Y, и 750 милиампера по Z, и машинката си работи прилично. Трябва да поекспериментираш с различни настройки за да уцелиш правилните.