За ЮПСа писах в другата тема, та да не се повтарям и тук.
Шопа е прав за задръстен коминен. Би могло да се случи. Комшията си свали шапката от комина, точно щото беше запушена, а котелното лисичарник- срешу портата ми е. Помислих, че се е запалил .Ходи по заледен покрив по терлици, че няма топло инак.
Както предлага Лазар, няма място за притеснение. Кондензи и катрани на розетката са малко вероятни.
Все пак и само още веднъж напомням, хахааа- качествени кюнци със силиконово уплътнение или преместване!

Шопа е прав за задръстен коминен. Би могло да се случи. Комшията си свали шапката от комина, точно щото беше запушена, а котелното лисичарник- срешу портата ми е. Помислих, че се е запалил .Ходи по заледен покрив по терлици, че няма топло инак.
Както предлага Лазар, няма място за притеснение. Кондензи и катрани на розетката са малко вероятни.
Все пак и само още веднъж напомням, хахааа- качествени кюнци със силиконово уплътнение или преместване!
 . След доста четене, разговори и обикаляне по фирми и аз се сдобих с Грейко Бижу 16KW. Понеже досега писах в друга тема ще уточня, че ще инсталирам камината в отделно помещение и ще я ползвам като котел, като за целта ще се опитам да я изолирам с вата под панелите за да намаля излъчването в самото помещение. Ще отоплявам етаж от къща с чиста площ на стаите 45 кв.м (130 куб.м обем). Радиаторите са панелни, общо 15 KW.
 . След доста четене, разговори и обикаляне по фирми и аз се сдобих с Грейко Бижу 16KW. Понеже досега писах в друга тема ще уточня, че ще инсталирам камината в отделно помещение и ще я ползвам като котел, като за целта ще се опитам да я изолирам с вата под панелите за да намаля излъчването в самото помещение. Ще отоплявам етаж от къща с чиста площ на стаите 45 кв.м (130 куб.м обем). Радиаторите са панелни, общо 15 KW. .gif)
 Един комшия си хареса една 25ца ,ще подменя едно Прити с водна риза ,писна му от дървата .Та камината ще се ползва почти като котле -моята мечта Грейко да пуснат компакт котлета ,на партера е камината в почти необитаема стая ,радиаторите са на горните етажи  .Жалко ,че човека не е  маняк от форума -щеше да изолирам камината и да увелича с надстройка бункера.
 Един комшия си хареса една 25ца ,ще подменя едно Прити с водна риза ,писна му от дървата .Та камината ще се ползва почти като котле -моята мечта Грейко да пуснат компакт котлета ,на партера е камината в почти необитаема стая ,радиаторите са на горните етажи  .Жалко ,че човека не е  маняк от форума -щеше да изолирам камината и да увелича с надстройка бункера.