Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sstefanov - майстор
Отначало свържи всички последователно и ако не стане махай едно по едно.
kozl - майстор
+1 и така става.
съб авг 29, 2020 12:22 pmandi123 написа:
Взех 6 броя по 10 ком на 5 вата, отивам да ги връзвам и дано влезе в ритъм. :?
Ма аз ти писах да вземеш по 50 килоома 1W и да пробваш с едно, а към него да свързваш успоредно следващо, ако с 1 не стане и така докато стане.
А сега ще трябва да ги навържеш последователно.
А дано да стане та да има Економия, все пак тоя ват ще се харчи 24 часа в денонощие предполагам. Ако е само едно 10 килоома и то ще грее като за 5W, колкото и ще харчи.

А относно греенето ми то зависи от мощността. А тя е P=U*I или P=U*U/R, тоест при теб U е 220 волта, значи мощността и съответно греенето зависят от омовете на съпротивлението, от неговата съпротивителна стойност. А мощността на съпротивлението се избира по-голяма от тази с която ще грее с цел да не изгори.
Това, че ще сложиш съпротивление с голяма мощност не означава, че то ще грее повече от съпротивление със същата стойност в омове, но с по-малка мощност.
andi123 - напреднал
съб авг 29, 2020 12:51 pmkozl написа:
+1 и така става.
съб авг 29, 2020 12:22 pmandi123 написа:
Взех 6 броя по 10 ком на 5 вата, отивам да ги връзвам и дано влезе в ритъм. :?
Ма аз ти писах да вземеш по 50 килоома 1W и да пробваш с едно, а към него да свързваш успоредно следващо, ако с 1 не стане и така докато стане.
А сега ще трябва да ги навържеш последователно.
А дано да стане та да има Економия, все пак тоя ват ще се харчи 24 часа в денонощие предполагам. Ако е само едно 10 килоома и то ще грее като за 5W, колкото и ще харчи.

А относно греенето ми то зависи от мощността. А тя е P=U*I или P=U*U/R, тоест при теб U е 220 волта, значи мощността и съответно греенето зависят от омовете на съпротивлението, от неговата съпротивителна стойност. А мощността на съпротивлението се избира по-голяма от тази с която ще грее с цел да не изгори.
Това, че ще сложиш съпротивление с голяма мощност не означава, че то ще грее повече от съпротивление със същата стойност в омове, но с по-малка мощност.
Не не как 24 часа това е поливна система която работи през 2 дни по час и половина.
nikolov333 - майстор
Пробвай да ги разделиш галванично със смарт ключа.. :idea:
andi123 - напреднал
Няма такъв филм хора, вързах рез последователно ефект нулев. После ги вързах паралелно и шесте махнах бобината пускам тока а ключа не ги зачита за консуматори. :shock: после вързах и кондензатора паралелно с тях и тръгна призна си че има консуматор. Парят като котлон както и да е. Закачих и бобината сложих я на клапана и до там :x махнах рез закаччих една 100 ватова крушка на тяхно място бобината си е на клапана за сега се държи ок но незнам до кога ебаси.... никва идея закво не признава резисторите за консумтор докато не лепна кондензатора....???? :sad:

И със 100 ватовара крушка се насра. Предавам се :sad: :sad:

Габелчето е излязло от фасунката и крушката е спряла. За сега е ок дано задържи. Ако стане ще монтирам един влагоустойчив плафон в шахтата боядисвам го в черно и крушката вътре. :-D
Antonii - майстор
Щом става с крушката, то ще стане и със 100 ватов нагревател.
andi123 - напреднал
съб авг 29, 2020 7:49 pmAntonii написа:
Щом става с крушката, то ще стане и със 100 ватов нагревател.
Би трябвало да.
За сега е ок продължавам с тестовете няколко дни и слагам плафона и крушката. Тъкмо ще топли и шахтата за да няма влага хахахахах
ben84 - специалист
Каква е постановката?
Искаш да управляваш през мрежата ли?
Аз на мястото на ключа бих сложил обикновен, пък непосредствено преди клапана един модул де се захранва с фаза и нула и има отделен изход за товара.

Иначе дали лампа или съпротивления, все ще харчи залудо.
, все пак тоя ват ще се харчи 24 часа в денонощие предполагам. Ако е само едно 10 килоома и то ще грее като за 5W, колкото и ще харчи.
Бъркаш са.
При угаснал клапан ще харчи, колкото да поддържа смарт ключа. :partyman:
andi123 - напреднал
съб авг 29, 2020 8:13 pmben84 написа:
Каква е постановката?
Искаш да управляваш през мрежата ли?
Аз на мястото на ключа бих сложил обикновен, пък непосредствено преди клапана един модул де се захранва с фаза и нула и има отделен изход за товара.

Иначе дали лампа или съпротивления, все ще харчи залудо.
, все пак тоя ват ще се харчи 24 часа в денонощие предполагам. Ако е само едно 10 килоома и то ще грее като за 5W, колкото и ще харчи.
Бъркаш са.
При угаснал клапан ще харчи, колкото да поддържа смарт ключа. :partyman:
Постановката е че може да се програмира както искаш. Таймери маймери разписание и т.н
ben84 - специалист
съб авг 29, 2020 10:20 amkozl написа:
В помпена станция в кутията на честотния регулатор за помпата имаше яко съпротивление с алуминиеви радиатори и означена мощност 55W. И аз опулих очи :shock: от любапитсво за ко му е на честотния такава мощна съпротива.
Оказа се, че туй съпротивление е в полза баш като нагревател да пази от конденз електрониката на честотното и за тва се итегрира в долния край на кутията.
То си е баш печка.
Има и от 100, 150, 200 вата и нагоре...
Има и с вентилатори. За горещ климат има табла с малки климатици.
Абе не трее да е много топло или много студено на техниката.
А некои честотни имат активна спирачка. Демек мотора се дава накъсо през едно голееееемо съпротивление.
:partyman:

Тема "Помагайте! Странен казус с SMART ключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: