• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 370
Нека намерим най-тънките цени.
2loop - помощник
Някой има ли мнение за уреда за плевене с горещ въздух ? Мисля че е на мрежов ток. Дали ще върши работа по основното си предназначение ?
kr1100 - майстор
пон авг 31, 2020 6:10 amdimodd написа:
Някой има ли мнение за акумулаторния трион за клони,който пускат от 03.09.?!?

Удобно нещо , но с боклукчиви батерии. Приятел има и съм го взимал за малко рязане. Има го от 2 г , но вече няма батерия.

@ "Някой има ли мнение за уреда за плевене с горещ въздух ? " Според мен пари на вятъра. Наса - та върши перфектно работата - съхне от корена, а не да коси като ненормален през седмица или 2 и пак да избуява тревата.
/Но при мен е малко специфично - от 1 та страна и на 1/2 от другите 2 страни са джунгли с треволяци по над 1- 1,5м и като поизсъхнат и ветрец сее семенцата /
kuger - майстор
пон авг 31, 2020 12:34 pm2loop написа:
Някой има ли мнение за уреда за плевене с горещ въздух ? Мисля че е на мрежов ток. Дали ще върши работа по основното си предназначение ?
По основното си предназначение не знам ще върши ли работа.
Но, струва ми се, че е пожароопасен.
a_stoev - майстор
Гледах в лидъл един инверторен електрожен, за около130лв, май.
Инверторен заваръчен уред PISG 120 A1
Не го купих защото на кутията не пишеше колко време може да работи на максимален ток. Сега му намерих упътването ето характеристиките:
Mains connection: 230V~ 50Hz
Max. welding current
and the respective
conventional load voltage: 10 A/20,4 V - 120 A/24,8 V
Rated value of the Mains voltage: U1: 230 V
Highest rated value of the mains current: I1max: 25,2 A
Maximum effective input current: I1eff: 13,8 A
Rated value of the no-load voltage: U0: 70 V
Protection class: IP21S
Weight: 3,2 kg
Duty cycle X: 30 %
Освен тези 30% ме притесняват и следните предупреждения:
The output is rated at an ambient temperature of 20 °C. The welding time may be reduced in higher temperatures

A voltage 10 % below the rated input voltage of the welding tool may result in:
„ A drop in the current of the tool.
„ The arc stopping or becoming unstable

Не съм следил скоро как вървят цените на електрожените, но ми се струва твърде слабичко. Така ли е?

Ако става за работа, освен като електрожен, евентуално го глася да захраня едно телоподаващо на айхел, от ония със захранване на телоподаването от заваръчния алуминиев траф. Така и не можах да подкарам с оригиналния траф, въпреки че сложих отделно захранване на телоподаването, само цвърчи и трупа капки.
kozl - майстор
За инв. елжен пробвай с търсачката за коментари в по-старите сезони на сериала Лидъл. Беше коментиран. Не съм се вторачвал в коментарите, но слаб за електроди по-тънки от 2,5 мм и ставал за любители кат мен де прават по неколко плюнки годишно :-D
Ма аз прашасвам на рафта един от друга марка и втори ми не требва, а за телоподаващо немам место :sad: Иначе гледам тук там и от тех извадили по щандовете.
a_stoev - майстор
Предишния е бил 80А, сегашния е 120А, ама 30%-ви. Както и да е, не ми е зор, ще се въздържа, смятам, че е твърде скопена машинка. Малко по-големи радиатори да и бяха сложили да не прегрява.
vladko33 - специалист
пон авг 31, 2020 7:29 amwscientist написа:
Аз го имам от предния път, когато го пускаха. Добра машинка е. Доста дръвчета и храсти окастрих с нея. Доволен съм.

С каква батерия го ползвате и колко горе-долу издържа като време ?
mironcho - специалист
вт сеп 01, 2020 5:54 pmvladko33 написа:
Аз го имам от предния път, когато го пускаха. Добра машинка е. Доста дръвчета и храсти окастрих с нея. Доволен съм.

Имам триончето от 4-5 години. Тази пролет батерията още държеше. Доволен, рязал съм и сухо и свежо дърво, както и метал. Не очаквайте чудеса - в градината става да подкастриш това онова и тъкмо влезеш в ритъм и батерията свършва. Ако режеш малки клони (кратки включвания) може да работи и час. Ако го напънеш да изхабиш батерията на един дъх (не помня точно 15-20мин) загрява прилично и трябва да си почива.
Малко е неудобно но може да се работи и с една ръка - за да достигнеш нещо на далече.
Има известен риск за безопасността на ръцете на работещия и трябва да се внимава.
На мен ми допада.
MIRO_073 - майстор
вт сеп 01, 2020 7:29 pmmironcho написа:

Имам триончето от 4-5 години. Тази пролет батерията още държеше. Доволен, рязал съм и сухо и свежо дърво, както и метал. Не очаквайте чудеса - в градината става да подкастриш това онова и тъкмо влезеш в ритъм и батерията свършва. Ако режеш малки клони (кратки включвания) може да работи и час. Ако го напънеш да изхабиш батерията на един дъх (не помня точно 15-20мин) загрява прилично и трябва да си почива.
Малко е неудобно но може да се работи и с една ръка - за да достигнеш нещо на далече.
Има известен риск за безопасността на ръцете на работещия и трябва да се внимава.
На мен ми допада.
12 или 20V e?
vladko33 - специалист
вт сеп 01, 2020 7:29 pmmironcho написа:

На мен ми допада.

Изванявам се, аз имах предвид 20 волтовия Pole saw. Него съм набелязал
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 370

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: