• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 43
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
Justy - майстор
Бибияне, да му закърпиш мрежата на детето - усеща социалната несправедливост и ще забегне в чужбина :lol:
LZ - специалист
enterprise написа:
Според вас на колко години едно дете може да поеме отговорност да се грижи за куче например ? Под грижа разбирам да го извежда на разходка редовно и да го храни, лекари и др. такива остават за родителите.
Не може да се каже. Има много примери, когато и възрастни не могат да се грижат за куче. Човек или може или не. Зависи, колко ги обича и разбира тез животни. Иначе, ако има желание, според мен около 10 годишно. Това да се гледа куче също действа много дисциплиниращо и създава чувство на отговорност. Но съм се нагледал на случаи в които под натиска на детето се взима куче и после се сещате кой се грижи за животното.
bibiqn - специалист
Justy написа:
Бибияне, да му закърпиш мрежата на детето - усеща социалната несправедливост и ще забегне в чужбина :lol:
Тва е временно убежище.Вече е на по добро място :)
enterprise - специалист
LZ написа:
enterprise написа:
Според вас на колко години едно дете може да поеме отговорност да се грижи за куче например ? Под грижа разбирам да го извежда на разходка редовно и да го храни, лекари и др. такива остават за родителите.
Не може да се каже. Има много примери, когато и възрастни не могат да се грижат за куче. Човек или може или не. Зависи, колко ги обича и разбира тез животни. Иначе, ако има желание, според мен около 10 годишно. Това да се гледа куче също действа много дисциплиниращо и създава чувство на отговорност. Но съм се нагледал на случаи в които под натиска на детето се взима куче и после се сещате кой се грижи за животното.
Именно, искам да преценя дали това ще изгради едно дете или е просто прищявка. 10 годишно е и моето, ама ми се струва малък за такава отговорност, или по- скоро ще е временна. И понеже аз като дете взимах животни, а мама ги гледаше, не искам да повтарям грешката.
trevora - специалист
Според мен за едно 10 годишно дете е огромна отговорност да се грижи за едно куче.Първо трябва много внимателно да се избере породата на животинката.Не е едно и също някое 25 кг .момиченце да разхожда малка болонка или да разхожда примерно НОК,Вземането на кученце изисква научаването му на хигиенни навици,на елементарно послушание и изпълняване на команди ,с което едно дете едвали ще се справи без помощта на родителите си.Трябва да сте наясно дали детето ще издържи на ранното ставане целогодишно/няма "аз съм във ваканция" или "на вън е студено".Ако мислите ,че то няма да се справи с това ,ви виждам как малко по малко поемата грижата за домашния любимец изцяло вие.Детето трябва много добре да осъзнава,че кучето не играчка, която когато му омръзне може да захвърли.По-добрата възраст за вземането на домашен любимец като кучето /при условие,че искате детето да се грижи за него/е някъде около14-15 години,когато детето е вече много по-самостоятелно.При мен винаги е имало животно.Израстнала съм със сетери и източно-европески овчарки.Сега децата ми растат по същия начин.Но отговорността за животните е първо моя и на съпруга ми и чак след това на децата.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Именно, искам да преценя дали това ще изгради едно дете или е просто прищявка. 10 годишно е и моето, ама ми се струва малък за такава отговорност, или по- скоро ще е временна. И понеже аз като дете взимах животни, а мама ги гледаше, не искам да повтарям грешката.

Струва ми се перекалено драматизираш и много яко бъркаш нещата.
Кучето е като още едно дете вкъщи. Дете-дебилче. Няма да порасне, няма да поумнее. Обаче да вмениш направо по военному отговорност за най-малкото дете да носи друго дете.... Как може да избира детето без има представа за какво става дума? Никога не е имал куче, никога не е инмал тотална отговорност. И да няма възможност да се откаже... Той е на 10.
Кучето и отговорността за него са твои. Детето ще помага. Не прави грешката на майка си с натяквания и натъртвания да вменяваш вина. Ако ти най-сетне си готова да имаш куче, вземи си.
mi6el - специалист
Това е Лъчезара - порода вампир .
Храни се предимно с човешко :-D
http://images17.snimka.bg/002828472.jpg
Теди - специалист
mi6el написа:
Това е Лъчезара - порода вампир .
Храни се предимно с човешко :-D
http://images17.snimka.bg/002828472.jpg
Много си приличат с моя пияница Мишо :lol:

Изображение
enterprise - специалист
Ей направо ме изядохте :lol: Няма да му взимам куче. Като стане малко по-голям тогава ще видим.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
enterprise написа:
Ей направо ме изядохте :lol: Няма да му взимам куче. Като стане малко по-голям тогава ще видим.
Мисля, че те спасихме :lol: .
Преди куче, обикновено се минава, през рибки, котки....
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 43

Тема "Домашните ни любимци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: