Най - вълнуващия въпрос зимно време.
speka_rs - майстор
ср сеп 09, 2020 5:25 amnork написа:
Харесват ми, но няма кой да дойде да ги залепи/запои за 2х50см #-o
Ще се търси ВиК мамстор, че този с който имах уговорка сега се оказа мнооого зает.
Къде трябва да се дойде? Може да си на близо до някой колега, да дойде и да помогне за 2 х 50 см.
nork - специалист
ср сеп 09, 2020 7:45 amspeka_rs написа:
ср сеп 09, 2020 5:25 amnork написа:
Харесват ми, но няма кой да дойде да ги залепи/запои за 2х50см #-o
Ще се търси ВиК мамстор, че този с който имах уговорка сега се оказа мнооого зает.
Къде трябва да се дойде? Може да си на близо до някой колега, да дойде и да помогне за 2 х 50 см.
Варна централната част . Монтажа ще е след 10-14 дена. Другото с което не се захващам е инсталацията на линейният сифон, структурата и рязането и лепенето на тръбите за омекотителната станция и хигиенният душ.
С две думи всичко де що трябва да се лепи по ВиК инсталация ми е чуждо - нито имам опит, нито инструмент.
filmatoplo - майстор
Разкажи нещо около това с какво ще се попли топлообменника -ще се приспособява от климатик ли.
nork - специалист
ТП въздух/вода от Емил феникса, 6кв, 420/30м тръба Херц лайн 16х2на 5 кръга и два конвектора инова 600 и 800 за охлаждане и междинните сезони за отопление на 55кв.м. чиста жилищна площ. За това колектора е разцепен на 2. Избързах и взех колектор 3ка като си мислех, че мога да вържа и бойлера за ТП, но се отказах в последствие след повечко четене и обяснения.
Здравейте на всички,
Преди време, преди да започна ремонт на къщата, писах в друга тема и получих доста инфо от speka_rs и LazarGanev, но поради липса на време и майстори /трябваше с повечето да споря кое как да се направи и накрая си ги изпращах/ доста от нещата ги върших сам и времето до полагане на подовото се изтегли доста /от IT трудно стр. майстор се става/. Бебето ще се ражда вече този месец и къщата не е готова, затова и в апартамента направих ремонт, за да се живее, докато стане къщата. Стига отклонения, по въпросите:
1. Тръба. Северо-западнала България. В моят град, в 3-те основни магазина - "Кво е това PE-Xa? Има тръба с алумин вътре само...."
Както и да е... LazarGanev ме насочи към Unidelta PE-Xb, гледам и в Romstal има https://www.romstal.bg/%D1%82%D1%80%D1% ... 11607.html на горе-долу същата цена. Въпроса е: Има ли тръба PE-Xa до 1,50-1,60 или да взимам тази PE-Xb? Ще имам ли проблеми с полагането на PE-Xb, четох, че е доста по-твърда?
2. Подложка. XPS/Fibran 5 см добре ли е? Мисля да го лепя с монтажна пяна, понеже само в едната стая има бетонна плоча, в другите е замазка със сгур отдолу и няма да мога да го хвана с дюбели...
3. Над подложката скара - тръбите със св. опашки към скарата и земно-влажна замазка или още една скара над тръбите?
Така ли да действам или някакви други идеи?
Благодаря предварително за съдействието!
syncho - майстор
1.униделта пекс-б слагай и не го мисли. Ние само с такава работим.
nork - специалист
Точка 2 и 3 можеш да ги комбинираш с това :
https://www.austrotherm.bg/produkti/aus ... otherm-ppg
Пък, ако имаш височина сложи и сантим, два фибран. За намиране из северозапада можеш директно да питаш търг.представители кой работи с тях по него край хем ще ти кажат и цена :yawinkle:
пон сеп 21, 2020 3:48 pmnork написа:
Точка 2 и 3 можеш да ги комбинираш с това :
https://www.austrotherm.bg/produkti/aus ... otherm-ppg
Пък, ако имаш височина сложи и сантим, два фибран. За намиране из северозапада можеш директно да питаш търг.представители кой работи с тях по него край хем ще ти кажат и цена :yawinkle:
Мерси, ама отпада като вариант, много скъпо ми идва - около 30 - 35 лева на квадрат... ще карам само с Фибрана...
filmatoplo - майстор
Най разпространената схема класика при която почти нищо не се обърква и на премлива цена е -фибран ,скара,тръби захванати по нея с миши опашки. :)

Прикачен файл

20160608_114651.jpg

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: