• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
velsi - Почетен майстор
Няма такова нещо. Просто си слагаш качествени крушки.
subzero - специалист
а колко мм трябва да бъде кабела които пускате от трафа до луничките?защото гледам че от клуча са ми пуснали 1мм, а имам 2по 2.5 доста метри и се чудих може ли да пусна от него за да не купувам друг?
solo5 - майстор
sez_djebel написа:
не използвай един трансформатор , а четири по 60 вата .
Предимства:
1. Шанса да ти изгорят е минимален
2. Цената е горе долу същата при покупка на 4х60W и 1х210W
3. Всяка лампа ти е на самостояетелен кръг

Недостатъци:
1. 220V линия ти минава през целия таван, нали целта е пътя и да е минимален, за да се осигури по-голяма защита от 220V в банята
subzero - специалист
а може ли да върза така връзките при лустер клемите???

Прикачен файл

shemall7.png
shemall7.png (228.73 KиБ) Видяна 3555 пъти
Trifun - специалист
Може да ги вържеш така, но първата, най-близката до трансформатора луничка ще свети най-силно, а последната - най-слабо - поради спада на напрежение в кабела.
По-добре да са 2 Х 2, а най-хубаво да си ходи отделен кабел до всяка луничка - с долу-горе еднаква дължина.
subzero - специалист
трафа ми е с 1 изход за 12V не е като този с два!мен мен интересува само дали може така да се направят връзките за луничките
Gladiator_BG - специалист
хах ... интересна тема ... малко старичка но все пак има какво да се прочете ... имам подобен проблем ... или по точно в крайна сметка несъм много наясно за следното нещо ...
имам едно LED захранване на 220V/12V - 200W ... made in China ... марката е Lumen ... Lot Number: CL-2011022804 ... съжелявам но няма как да го снимам в момента ... изглежда горе долу такa:
Изображение
от едната страна има един кабел (3 х 0,75мм2) за вход ... а от другата страна излизат четири кабела (2 х 0,75мм2) за изход
имам 30 Led луни по 6W които трябва да вържа за тоя траф ...
НО преди луните се налага да вържа един димер 12V/16A ... всичките 30 ще се управляват от него
та конкретно на въпроса ... четирите извода на трафа мога ли да ги вържа успоредно (цвят със цвят) и тогава да ги вържа към входа на димера ... или трябва да купя четири отделни димера по 5А и да правя четири отделни кръга ... желателно е (даже наложително) всичките луни да са вързани към един димер ... естествено след димера пускам 5 кръга с по 6 луни (2 х 0,75мм2 кабел)
димера не е с клеми а е с два кабела за вход и изход (2 х 2,50мм2) около 30см аванс та всичко ще е на спайки ... така че няма да се налага да мисля как да навирам по 5 жила в една клема ...
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Аматьорски въпрос за свързване на 220V>12V трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: