Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
karamundi написа:
йодов разтвор върши чудесна работа
И избелява доста бързо.
Не разбирам точно в случая да игнорирате векове проби-грешки. Хората са направили най-доброто, ползвайте. Байцовете са толкова евтини, че не си заслужава да експериментирате на отговорни места.
Имайте предвид, че дървото поема масла и съответно байц за да влезе, трябва да е на маслена или спиртна основа. Водните байцове действат само повърхностно.
nasco2 - специалист
Вече и в България има няколко вида вакси които се предлагат и в богата цветова гама, не са баицове нито цветни лакове.
nasco2 - специалист
pipbel написа:
Е дай линк де .... :?:
Няма да дам линк щот са кокуренция, но няма да дам и моя. Напиши в гоглето вакси паркет и ще ги видиш. Ако не ги намериш. Обадими се на телефона от подписа ми и ще помогна с каквото мога, не комересиално. Като информация.

Влизам тук рядко, оня джедая ме поправя, но и неговата да е здрава.
rockwall - майстор
аз пък потъмних светъл чам - дюшеме прясно изциклено след 30 години под блажна боя и сега е цвят венге

байцът ми го продадоха с лака - някакъв гръцки беше - не е мръднало
mici - специалист
rockwall написа:
аз пък потъмних светъл чам - дюшеме прясно изциклено след 30 години под блажна боя и сега е цвят венге....
Хей, колега, кажи по-подробно: какъв е байцът, как се нанася, какъв лак след това? Предстои ми подобна операция, отдавна търся информация точно за потъмняване на дюшеме.
rockwall - майстор
виж ми навсякъде писанията за дюшемето, защото вече не помя какъв беше лакът - някакъв гръцки беше и байцът беше една серия с него.

Потъмняването го правих с четка и парцал - мажеш бършеш, мажеш бършеш и така.
Ползе разбрах че моайсторите го правят с валяк - по-лесно става - от онези най-тънките валяци които са като велур отгоре.

Лакът беше полиуретанов 2компонентен, което е най-твърдото на пазара и най-устойчивото, но да ти кажа вече дюшемето е начукано - имам буков стол пред едно бюро и детето се клати на 2та му задни крака пред компютъра и вече имам безброй ъгълчета от краката.
Иначе паркетът в другата стая е с лак на водна основа и от него съм доволен - там ползвах обикновени байцове (от онези в малките шишенца) и също се получи добре.

Както и а го гледаш номерът е да се пази след това, защото и двукомпонентен не те спасява ако имаш букови мебели или почнеш да местиш отгоре му тежки гардероби и тн (все неща, които ми се случиха след като направих всичко)

Както и да е ВАЖНОТО е да се поднови, а дали ще е без забележки мисля че все пак настилките са за да ни служат, а не ние да служим на тях

КОЙТО иска супер здраво - да излее бетон в хола
rockwall - майстор
ЕЙ, накара ме да се поразтърся ама нека де - така може да съм полезен и на други

ето марките :

водоразтворимият , който ползвах е IRSA
а двукомпонентният ГРЪЦКИ - ER-LAC
angela_pk - специалист
Аз пък потъмних прозорците с лазурен лак. Има ги във всякакви цветове. Само, че не зная каква е разликата между лазурния лак и байца. И кое за какво се използва... :?
rockwall - майстор
едното е само за потъмняване а другото е лак и зпечатва - дано си взела някой добър лак, защото иначе след 2 години ще ти се налага да шлайфаш и да си намериш добър лак

по-евтините се скапват от слънцето

Тема "потъмняване на дърво без байц" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: