• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 36
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
вт сеп 15, 2020 2:40 pmSoviet_Soldier написа:
Двете вериги горе не са напълно идентични, да пише 40см, но броя звена е различен.

Ако се търси алтернативна марка верига за Щил ще е по-скъпа, защото немците ползват нестандартни размери. Разликата е само 1 звено със стандартната верига за резачки, като Олео-Мак, Партнер, Хускварна и др. а разликата в цената 5,40лв повече при алтернативен читав производител, като Орегон. Веригата е почти една и съща 40см 3/8 1,3мм, но стандартната е 56 звена, а за Щип е с 55, заради нестандартния разрез на шините и вероятно различно разстояние между шпилките и водещата звезда.

http://instra-parts.com/product/900/ver ... p056e.html

http://instra-parts.com/product/896/ver ... l055e.html
Бойче, раздаваш го подробно и обяснително, но не четеш внимателно.

"Picco Micro 3 (PM 3), 3/8", 40 см - 56 DL 18,66 лв.*"

Това е специално за специалиста, в теб, което идва да покаже, че са напълно идентични. Вадя го от линка дето подадох, оти ти подходи повърхностно, въпреки уточнението ми, че веригите са две, в този размер.
Не разбрах само каква е формата на зъба на орегонските, дето показваш.
Защо да давам 20+ лева, като веригата на Щил, направена в Швеция, е с 2лв по евтина?
kr1100 - майстор
Тази година бръмчилките са паркирани, едното слонче го продадох / моторна пръскачка/ . Проблем с рамото и на инжекции.
Използвах за 2 тактови Дивинол ФФ
Косенето замених с пръскане с ел. пръскачка и Наса / с дебели гумени ръкавици и противохим. облекло. / само натискам бутона - иначе на косата мв заболява ръката / рамо, лакът и изтръпване на пръсти/.
М10 е добро за веригата - 2,50 лв /л . , а и имам остатъци от ЛТ 2Т и 90ЕП - става микс.
Гризлат а я презорих пролетта с бадеми и леко се обади проблема. Но сега при малко натоварване вдига обороти = ще я чопля като остане време.
Soviet_Soldier - специалист
вт сеп 15, 2020 5:41 pmТрифон П.Трифонов написа:

Бойче, раздаваш го подробно и обяснително, но не четеш внимателно.

"Picco Micro 3 (PM 3), 3/8", 40 см - 56 DL 18,66 лв.*"

Това е специално за специалиста, в теб, което идва да покаже, че са напълно идентични. Вадя го от линка дето подадох, оти ти подходи повърхностно, въпреки уточнението ми, че веригите са две, в този размер.
Не разбрах само каква е формата на зъба на орегонските, дето показваш.
Защо да давам 20+ лева, като веригата на Щил, направена в Швеция, е с 2лв по евтина?

Бойче, изобщо не схващам, за какво са им тия нестандартни изгъзици? Може тая на 56 звена да я предлагат за стандартни шини. . . .и аз не знам. Принципно 1 звено разлика не е много за модел със стандартно натягане на веригата, вероятно 1 звено може да се компенсира, обаче при CB-E моделите с безинструментално натягане съвсем са го оплескали и заводската си верига не може да обтегне, като малко се разтегне.

Формата на орегонските е "Semi Chisel", а разликата в цената може да идва от качеството на метала и процесите на обработка, а може и да е просто маркетингова стратегия. За жалост не навсякъде може да намериш верига или шина Щил, особено ако си в малко населено място. Даже тук в София в големи магазини, като Практис и Хоум Макс не се намират консумативи Щил, докато Орегон има. Аз лично имам късмет, че не далеч от нас има магазин на Щил и от там си купувам консумативи, но хората по малките населени места често трябва да се примират, с каквото е налично в дадения размер верига примерно. Вариант е да пътуват, да се набутват с пари за гориво или за доставка поръчвайки онлайн и то пак им излиза кажи-речи същите пари, като Хускварна или Орегон.
вт сеп 15, 2020 6:43 pmSoviet_Soldier написа:
...Формата на орегонските е "Semi Chisel", а разликата в цената може да идва от качеството на метала и процесите на обработка, а може и да е просто маркетингова стратегия...
Щилската е длето. Останалото, кой как му е удобно. Аз си имам представител на Щил на 10 минути с колело, на 12 с кола и на половин час пеша.
Обикновено нямат това, което ми трябва, та си го поръчвам в офиса.
Последната изгъзица, която дойде, е твърдосплавната верижка- Rapid Duro.
Далечни дестинации винаги се налага да се правят, та с малко по добро планиране, могат да се пазарят всякакви неща, без да е такава набутвацията.
Който търси- намира.

"Picco Super (PS), 3/8" P
Заедно с веригата PS3 със стъпка 3/8" те са единствените вериги Picco с остър ръб на зъба, предлагани на пазара. С ниско ниво на вибрации, отлично поведение при работа, много плавно и чисто рязане, висока производителност при рязане и прорязване.
Picco Super 3 (PS3), 3/8" Р с остър ръб на зъба /прав зъб/ - за твърда и суха дървесина.
Първата верига в света със стъпка 3/8" и остър ръб на зъба е много подходяща за поддръжка короните на дървета. С отлично поведение при подвеждане, минимална склонност към обратен удар, висока производителност при рязане, ниско ниво на вибрации и много плавно и чисто рязане."
https://rezachki.com/Verigi-za-motorni- ... arva-Shtil

"Лесното" обтягане на Щил не ми харесва.
Кумчо Вълчо - специалист
Здравейте,
имам едно въпросче към всички. Някой от вас може ли да даде мнение за следните ел. резачки:
1-MAKITA UC4051A
2-HUSQVARNA 420EL
ZEDYCUS - майстор
1-MAKITA UC4051A- положително
2- нямам наблюдения
ср окт 14, 2020 10:33 pmКумчо Вълчо написа:
Здравейте,
имам едно въпросче към всички. Някой от вас може ли да даде мнение за следните ел. резачки:
1-MAKITA UC4051A
2-HUSQVARNA 420EL
Избягвайте резачките с надлъжно разположен двигател, в тях зъбните колела са по-фини и много по-често създават проблеми, макар при въпросната Макита да са метални.

Аз бих Ви препоръчал Makita UC4020A.

Ето ви нагледно разликите между резачка с надлъжно разположен двигател, като MAKITA UC4051A:
Изображение

И напречно разположен, като Makita UC4020A:

Изображение

Вижда се, че самите зъби и контактната площ при концепцията със напречно разположен двигател е по-голяма, съответно и вероятността да се слижат зъбните колела е доста по-малка.

Изображение
ZEDYCUS - майстор
Ако случайно си завършил техническо училище щеше да пишеш друго :wink: - ето едно бързо търсене, че не ми се занимава да ровя в учебника ако още го пазя. http://gearproduction.com/bg/zubni-kole ... neni-zubi
чет окт 15, 2020 9:01 amZEDYCUS написа:
Ако случайно си завършил техническо училище щеше да пишеш друго :wink: - ето едно бързо търсене, че не ми се занимава да ровя в учебника ако още го пазя. http://gearproduction.com/bg/zubni-kole ... neni-zubi
Оставете теорията, тя без практика няма стойност. Идете, в който желаете сервиз за подобна техника и ще Ви кажат абсолютно същото, което съм написал и аз, а именно, че резачките с напречен мотор създават много по-рядко проблеми от тези с надлъжен.

Ето мнението на професионалист изградено с опит:
dragozow - майстор
Това може да важи за определени марки. Аз колко Husqvarna и Hitachi съм продал и нямам такива наблюдения, при това сервиза е при мен. Не случайно надлъжните са по-скъпи и с повече екстри като външни четки, плавен старт, регулиране на помпата за маслото и др.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 36

Тема "Резачка за дърва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: