• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
КИМИ - специалист
Климатика ми в кухнята се развали(за 2- ри път).
Преди 3 години го ремонтирах за 200 кинта и сега- пак ядец.

Има ли конвектор 200-300 лв. , който да ми гори ток, колкото климатика,
или пак да викам ония джендъри да го ремонтират?

Държа 17 градуса в кухнята.
ky-kyy - майстор
Дали ще е конвектор за 2-300 лева, или печка Лъч, все толкова ток ще ти харчи :)
По-добре, си ремонтирай климатика, или си купи нов.
iliya_i - майстор
ср сеп 16, 2020 10:02 pmКИМИ написа:
Има ли конвектор 200-300 лв. , който да ми гори ток, колкото климатика,
или пак да викам ония джендъри да го ремонтират?
Няма. Или викай ............., или вдигни бюджета за нов климатик, или пък увеличи бюджета за ток
Кими, не зная какъв е старият, но ако ще го сменяш, търси 7ца (трудни за намиране) или сносна 9ка!
naB4o - специалист
Какво му е ремонтирано предния път, и какво му има сега?
Иначе у дома без климатици не пада под 15 градуса зимата. Въпрос на климат (Варна), изолация (вън вътре и хубави 44мм стъклопакети), и необходима температура (жената иска 24-5, а аз искам да спя на 19-20)....

Ако е дребен ремонт на клим. може да смениш джендърите. Ако е сериозно, по-добре да не се наливат пари в него.
Ако идеята е дългосрочна да е климатик, а сега няма лев, аз бих заложил на читава духалка (70-80 лв) и да я пускам когато ще съм в стаята. Родителите ми си купиха някаква на Делонги, която се оказа много сполучлива. Намерих я (HTC4030) с керамичен нагревател е.
КИМИ - специалист
ср сеп 16, 2020 10:54 pmnaB4o написа:

Ако идеята е дългосрочна да е климатик, а сега няма лев, аз бих заложил на читава духалка (70-80 лв) и да я пускам когато ще съм в стаята.
Предишния ремонт беше сваляне на телата, промиване, свирки, клапан някакъв, проверка пълнене и монтаж обратно 250 кинта.

Това упранение преди 2 години.

Трябва ми целодневно 17-18 градуса, че имам жена и мачета и през зимата и те обичат да са на топло.
Chefo77 - майстор
При мен свирките ги пропускат при профилактика, може ли координати на твоите хора? :lol: :lol: :lol:
чет сеп 17, 2020 8:35 pmChefo77 написа:
При мен свирките ги пропускат при профилактика, може ли координати на твоите хора? :lol: :lol: :lol:
Грубиян!!!
Кими, тука сички сме обгрижени, не го слушай тоя комплексар!
morfei1 - специалист
Конвектора става, но с читаво управление, имам предвид умен контакт, който да включва изключва и умен термостат разположен на правилното място в стаята, който да следи температурата и да упправлява умния контакт съответно конвектора. Термостата на самия конвектор поне замен е....... абе нЕма ти се вЕрва накрая на месеца като излезне сметката за тока.

17-18C / 24часа се поддържат лесно и не с много разходи, поне според моите разбирания :roll: .

Ако ще климатик за топлене - читава 12ка. около или над 1300лв. Няма да харчи повече ток, спрямо една 9-ка или разликата ще е пренебрежимо малка ако въобще има такава. Като първоначалоно вложение разликата е 50-100лв. между 9-ка и 12-ка.
Последна промяна от morfei1 на пон сеп 21, 2020 5:47 pm, променено общо 1 път.
Andri01 - майстор
чет сеп 17, 2020 8:35 pmChefo77 написа:
Чефо,аз я знам фирмата. Адреса и е на стария път за Бургас. там са няколко фирми. :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Конвектор или климатик за стая 12 кв. м." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: