Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Lutchezar - майстор
пон сеп 21, 2020 3:17 pmDjack написа:
Да кажем, че не си ме разбрал! :partyman:
Разбрах, но е намек за някой дето ще го чете набързо някога, да си помисли малко
:partyman:
preslav - майстор
Човек в гнева си казва и неща дето никога не си ги е помислял, камо ли да ги приложи на практика. Сигурен съм, че Джак не би използвал четирите нули, но и аз бих реагирал като него.
Следващия път му сипи и една ракийака, че салата на голо не върви!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Абе човек от една възраст нататък би трябвало да не си изпуща гнева кат пръдня в тъмното
Това за всички го пиша
Djack - специалист
пон сеп 21, 2020 3:46 pmpreslav написа:
Човек в гнева си казва и неща дето никога не си ги е помислял, камо ли да ги приложи на практика. Сигурен съм, че Джак не би използвал четирите нули, но и аз бих реагирал като него.
Следващия път му сипи и една ракийака, че салата на голо не върви!
:lol: :lol: :lol: :partyman:
Andri01 - майстор
Имал съм подобни случаи.Съседско куче ми идваше на "гости" почти всеки ден и "градинарстваше - не ядеше нищо,но след него оставаха само стъбла. Решението-мрежа на оградата,както в случая. .
kuger - майстор
При мен е обратно, имам три разбойника, че ги и отглеждам и храня. Три котета, които не оставиха цвете непотрошено и маркуч от капковото непробит.
И аз, като се ядосам псувам, каня им се да ги трепя ........ и пак ги храня и галя. Вече са над пет месечни и са като изтребители из градинката, нямат спиране :-D
Ако стане беля с някое от тях, то тя ще е, че имат навик да се мотаят в краката ми и да лягат точно там, където ще стъпя.
preslav - майстор
пон сеп 21, 2020 4:01 pmn_a написа:
Абе човек от една възраст нататък би трябвало да не си изпуща гнева кат пръдня в тъмното
Това е един от начините да се почувстваш отново на 35.
kr1100 - майстор
днес се счупих от бач. 300 и отгоре кг ябълки съм сбрал. Отдолу лесно , ама слез , качи е зле работата.
Придърпах и 4 цигулки на скара да се пекат / изсъхнали ластуни напълно.
Придърпах засенчващара мрежа в единия край - утре ще я опаковам. Пръснах външните остатъци от домати с Дека , че се е развихрила нощенката.
Узрели смокини и презрели круши в отделни бидони
Утре ще има сбор на бамя и патладжан и , ако е тихо Трифон да е в бойна готовност за гасене - огънче.
П.П. Ако чуждо куче влезе в имота ми - няма много варианти и шанс . Или арматура ф 8 или 9.
Ще се сдърпа със слънчевия ми кокерозавър / а той е на преклонна възраст вече над 98 наши години.
С котки иска да играе , ама те не го разбират / 3,5г живя с котарак - пълен цирк./
nautilus33 - майстор
вт сеп 22, 2020 6:16 pmkr1100 написа:
днес се счупих от бач. 300 и отгоре кг ябълки съм сбрал. Отдолу лесно , ама слез , качи е зле работата.
Може ли да кажеш с какво пръскаш ябълките, че аз вече трета година мъча две дървета, големи, и по-голямата част от ябълките опадат преди да стане време за бране. Тази година пръсках най-много- през 14 дена, мешах Дитан М-45 с фюри, циклон и нуреле, като Дитана го слага при всяко пръскане, а последните два пъти беше с циколон и нуреле. Миналата година почти не ги пръсках и резултата беше пак същия, та вече не знам какво да правя и с какво да пръскам.
kr1100 - майстор
ср сеп 23, 2020 5:26 pmnautilus33 написа:
вт сеп 22, 2020 6:16 pmkr1100 написа:
Може ли да кажеш с какво пръскаш ябълките, че аз вече трета година мъча две дървета, големи, и по-голямата част от ябълките опадат преди да стане време за бране. Тази година пръсках най-много- през 14 дена, мешах Дитан М-45 с фюри, циклон и нуреле, като Дитана го слага при всяко пръскане, а последните два пъти беше с циколон и нуреле. Миналата година почти не ги пръсках и резултата беше пак същия, та вече не знам какво да правя и с какво да пръскам.
1. Около вс. дървета имам направени чаши около ствола за съборане на сняг, вода и за поливане. Всяка пролет ги "ремонтирам" -удълбочвам.

2. След събиране на плодовете ябълки и круши с карбамид - хубаво оливане на ствол,клони и листата / с/у струпясване , а падналите листа бързо да се разлагат . Като почти опадат листата с Бордомикс. Тази есен съм вече ОК - електрическста пръскачка двига 4,5 атм и с удължител 1,5м _ стандартния 2 степене навит на 1,5м удължител и най-отгоре 1 пръскалка дълга около 25-30 см с 3 дюзи. Горе е ситна мъгла , а 3 те дюзи могат да се регулират за пръскане около оста им . Горна и долна за вертикално, средна хоризонтална мъгла.
Днес бях огняр - горих събрани сухи клони ,струкове домати, краставици и т.н - вс.сухо. След 2-3 дни разхвърляне на пепелта в чашите около дърветата. На 3-4г подхранване с троен суперфосфат и к. хлорид
3. края на 02 , нач. на март - Фунгуран или Бордомикс според наличното.
Април, май, юни -редувам Шампион, Тирам ,Топсин М70, Скор, Шавит. Наблягам на Топсина, Шавта и Скора. Добавям и Max Grow 3х 27 +Ме.
Около 15.07 и 15.08 хубаво поливане до напълване на чашите по 2 пъти/ от 10-15 мин до 30-40 мин на дърво.
От сушата падат плодове , съхнат клони и дървета.
Това е много важно нещо. Забелязал в жегите към 15,07 листата увиснали свити , на другия ден след поливане има оживяване.

После с всяко пръскане слагал гел тора, Фунгуран,Топсин,Шавит, Скор и малко Шампион.
Въпреки това при мен имат голяма реколта през година, също и кайсиите.
За инсектицидите до юли с такива с голям карантитен срок/ за тази година беше ОК - есента си накупих Би,Нуреле...
При започване на зреене масло от Нийм от е-бей. 18$ +5$ вече за транспорт за 1л. Нийма го използвам и при зеленчуците./ разтваря се само в топла вода/.

Офф - настават много сушави години и ще мрат овошки без поливане. Ако ще питаш защо не поливам с капково на 3 дка почти квадрат трудно за реализация, а и не са подредени по канап по ХиУ / имам страи налседени дървета.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: