Тая заварка там с това ЕПС под нея, дъли няма да пламне нещо. Не ми се струва добър вариант.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ZEDYCUS
- майстор
23 мнения в "Метален навес - чакащи планки преди саниране и вид профили"
MamaMy
- майстор
А какво пречи сега дървена греда да легне директно до бетона със нормални анкери. Слага се изолацията, а напречните греди минават през дупки на изолацията над гредата и стигат до бетона. Преди монтажа се слага пяна във всяка дупка и се намушква съответната греда. Няма да се компрометира кой знае колко изолацията защото дървото и то е изолатор.
Руди
- майстор
BLUEPUPIL
- майстор
Анкерите са добро решение, но трябва да отбележа,
че на една моя подобна конструкция излязоха с около
1см по време на Пернишкото земетресение.
Затова градацията за сеизмични райони, нека да бъде:
1..Вбетонирани елементи;
2..Шпилки през цялата греда;
3..Анкери.
P.S.
За напредналите има решение със стоманен
правоъгълник около бет. греда.
че на една моя подобна конструкция излязоха с около
1см по време на Пернишкото земетресение.

Затова градацията за сеизмични райони, нека да бъде:
1..Вбетонирани елементи;
2..Шпилки през цялата греда;
3..Анкери.

P.S.
За напредналите има решение със стоманен
правоъгълник около бет. греда.

шоп
- майстор
Фирма, която ми прдлага носещи планки от 3мм ламарина бих я подминал и отсвирил!
Бих минал на ГВ шина 10х100
От нея със заварка бих си направил Г образни планки 150х100х10мм. Усилени с триъгълник 100х100х10
Като задължително отворите за анкерите към ст.бетона да е в горните 20мм на планката за да имаме конзола и носене на опън.
Бих минал на ГВ шина 10х100
От нея със заварка бих си направил Г образни планки 150х100х10мм. Усилени с триъгълник 100х100х10
Като задължително отворите за анкерите към ст.бетона да е в горните 20мм на планката за да имаме конзола и носене на опън.
surfthesummer
- специалист
Ехее, благодаря на всички. Не знам защо, уж се абонирам за темата, праща ми уведомления за отговорите от първа страница, а после нищо. Сега влязох и гледам доста хора са се включили с полезна информация. Благодаря на всички!
А съвсем ориентировъчно, ако примерно забия анкер ф12 в гредата, каква тежест може да носи? Предполагам, че ако натоварването е на 10 см от стената, силата на опън ще е доста по-голяма, отколкото ако има профил плътно до стената? То и огъване ще има евентуално. Но приблизително знае ли някой - 100кг, 1т...?
А съвсем ориентировъчно, ако примерно забия анкер ф12 в гредата, каква тежест може да носи? Предполагам, че ако натоварването е на 10 см от стената, силата на опън ще е доста по-голяма, отколкото ако има профил плътно до стената? То и огъване ще има евентуално. Но приблизително знае ли някой - 100кг, 1т...?
surfthesummer
- специалист
Добре ми се струва
. Колко мм е дебела, защо е скосена, с какви анкери е хваната, болтова ли ще е връзката после, т.е. интересува ме, пояснявай
.
А при мен носещият профил, който ще е анкериран (или заварен за планки), искат да е винкел, но да е поставен като Г и отдолу да са заварени напречно квадрати (ребрата). Не е ли по-добре винкелът да е поставен като L и квадратите да стъпят на него и пак да се заварят?
Някой, ако случайно знае конструктор/инженер за метални конструкции в Бургас, да сподели. Говорих с двама конструктора в Бургас, никой не му се занимавало с изчисления на метали
.

А при мен носещият профил, който ще е анкериран (или заварен за планки), искат да е винкел, но да е поставен като Г и отдолу да са заварени напречно квадрати (ребрата). Не е ли по-добре винкелът да е поставен като L и квадратите да стъпят на него и пак да се заварят?

Някой, ако случайно знае конструктор/инженер за метални конструкции в Бургас, да сподели. Говорих с двама конструктора в Бургас, никой не му се занимавало с изчисления на метали

itsme!
- напреднал
Ламарината е 6мм., разкроена на лазер и поцинкована, скосът е за да може да дам наклон в последствие, а и там металът е ненужен, също така ми харесват повече. Закрепени са с винтови анкери, защото могат да се демонтират много лесно, монтажът също е лесен, само цената е
. Презапасил съм се доста с оглед на това, което ще закрепям на тях, но разликата в инвестицията не е голяма. Връзката ще е с болтове или нещо подобно, не съм мислил още.

surfthesummer
- специалист
Много благодаря!
Отказахте ме от варианта с планките от първия ми пост и челна заварка. А сега ги и измерих и се оказаха 2мм, а не 3...
Отказахте ме от варианта с планките от първия ми пост и челна заварка. А сега ги и измерих и се оказаха 2мм, а не 3...
Тема "Метален навес - чакащи планки преди саниране и вид профили" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература