• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
EDI - майстор
Има още един вариант - между двете конзоли опъваш два успоредни тела и на тях се нахлузва една фуния, която да стои под дренажния отвор.От фунията с един мек маркуч отвеждаш където искаш.Ако се напълни с лед и замръзне фунията, просто изтърсваш леда.В този случай дренажните ти отвори са чисти и никога няма да замръзнат.Фунията обаче е вариант за машина с един дренажен отвор или два близки.Ако си с ТОШИБА слагай пластмасова тава, защото там има три дренажни отвора и трудно ще накичиш 3 фунии. :-D
8180 - майстор
Велси, Еди,
Благодаря.
Защо ми си струва, че първо ще замръзне маркучът, отвеждащ от фунията?
Съседът е сложил някаква тава, колкото да отведе по-навън от стената, но от нея капе (тече) от 4 ет. и долу мокрото е ок. 2х2м., като пръска и по стената на ок. 0,7. Още не сме наблюдили ефекта при минус.
Ще се експлоатира от млада девойка, която едва ли ще "обръща" фунията - освен гадже да й намерим. :)
Още някоя идея - по-дебел маркуч - колко? или ...
Мамка му, не бях се замислял за конденза по външното тяло, а и климатик нямам.
EDI - майстор
Фунията да е големичка, сиреч с отвор над 20 мм в най-тясното на чучура, са по-сигурен оток.Маркуча трябва да е с диаметър, да може да се нахлузи на чучура.Когато няма много чупки и маркуча е с по-голям отвор, няма да замръзне.Понеже чарковете са пластмаса, по-рядко може да замръзне, но и да замръзне, започва да прелива над фунията, не замръзва в тавата на външното и няма да чупи перки.
На тавата също може да се монтира маркуч, явно съседа ти не го е направил.
А, може ти да и обръщаш фунията от време на време /дори и да не е замръзнала/. :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чини ми св, че му е дъщеря
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за дренажната тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: