• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Stern99 - специалист
Тези плоскости, с които се облепя ширината на касата какво представляват? Откъде мога да си купя нещо такова?
Stern99 - специалист
Здравейте,
Относно вратата на банята-майстора, който лепи плочките ми каза, че ако врата се монтира откъм банята, нямало да може касата на Ал. Врата да се хване здраво към отвора, понеже винтовете нямало да хванат касата здраво(заради това, че е в края). Според него е добре рамката на вратата да се монтира посредата на отвора и откъм банята да направи обръщане с плочки.
Споменах му, че касата се монтира освен винтове и с пяна...Тя държала 2-3 години и после, ако винтовете не държат добре е можело да имам проблем. В крайна сметка решението било мое.
Вие какво мислите?
Благодаря.
miliad - майстор
А майстора на алуминиеви врати кво каза по въпроса?
kozl - майстор
Аз мисла дека наша халуминена врата на банята е монтирана почити наравно с плочките и веке 20 г. си е на место и не лопа.
Па немаше га Пената тогава, а Сашо я тури, с дюбел в тухла закрепи и теракол-цимент луфтовете запълни.
pavelvasilev - специалист
Да не правя нова тема и реших да питам тук, искам да монтирам алуминиева врата за баня с огледало от външната му страна, чудя се дали да не купя тази готова врата от практикер на profilink и е на цена 429 лв - https://praktiker.bg/bg/Vrati/ALUMINIEV ... A/p/492861 , размерите стават, реално колко ще спестя ако го купя и го монтирам, единственото което ме спира е че към вратата няма да има алуминиеви профили с които се оформят като рамкиране около касата на вратата и се чудя как да процедирам?
chapara - майстор
Не я купувай, това не е врата, а е прозорец!!!
пет дек 13, 2024 8:57 pmchapara написа:
Не я купувай, това не е врата, а е прозорец!!!
В смисъл използвани са алуминиеви профили които са за прозорец, за направата на врата за баня, с една дума няма да е здрава и стабилна, така ли да го разбирам?
Последна промяна от pavelvasilev на пет дек 13, 2024 9:58 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
пет дек 13, 2024 9:03 pmpavelvasilev написа:
Препоръчай ми фирма която да може да я произведе в кратки срокове и с включен монтаж, става дума за София, кв. Младост?
Май нещо си объркал в кой форум пишеш? Я бегай да направиш справка...
:partyman:
пет дек 13, 2024 9:45 pmhidrazin написа:
пет дек 13, 2024 9:03 pmpavelvasilev написа:
Препоръчай ми фирма която да може да я произведе в кратки срокове и с включен монтаж, става дума за София, кв. Младост?
Май нещо си объркал в кой форум пишеш? Я бегай да направиш справка...
Нямам цех и машини за производство за алуминиева дограма, та в този случай какво би ме посъветвал, освен съвета Ви - "да бегам" :?:

п.с. Редактирах си мнението, за да не Ви дразни питането ми, сега успокоихте ли се :partyman: !
hidrazin - майстор
пет дек 13, 2024 9:55 pmpavelvasilev написа:
Редактирах си мнението...
Благодаря, така е в духа на форума.
P.S. Иначе аз съм си спокоен - Хата Рама, Хата Йога, Вита Йога, Рама Хата или каквато друга простотия ти хареса... :)
P.S. 2 ЖОКЕР от мен.
Не знам какво е имал в предвид chapara с думата "прозорец".
Но пък лично за мен врата със СТЪКЛЕНО огледало по целия размер на вратата си е таралеж в гащите и не само...
Освен ако огледалото не е полимерно/пластмасово ама тогава толкова ще е и огледало.
Ти си решаваш и ти си носиш раничката... И решението си е твое.
Това си е мое мнение и никого не ангажирам с него!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Врата за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: