Най - вълнуващия въпрос зимно време.
batman - специалист
Ако има свързан и бойлер със серпентина се използва "био антифриз"
EmoZ - специалист
dragnev1 написа:
аз така и не разбрах защо си го източвал през зимата :-D а ако имаш от къде да вземеш такова количество трансформаторно масло до колкото знам става с него тъкмо и радиаторите не ръждясват.
Маслото май не е много добра идея. Колко е пламната температура на трансформаторното масло. Имаш локално прегряване в ризата на камината.

Успех.
saint056a - специалист
не го знам какъв е този био антифриз, но пропилен гликола се слага да не се отровиш ако някой ден някой има късмет да му се спука серпентината. Имам познат който прави такива инсталациии от него е информацията.
batman - специалист
Сигурно точно за това става въпрос.
Тук попаднах на една информация за разликата между етилен и пропилен гликола:
http://avtoexpert.net/index2.php?option ... df=1&id=48
filmatoplo - майстор
Става с едното или с другото -въпрос на вкус :lol: хванахте се .
batman - специалист
То е ясно че става и с двете, все пак едното звучи някак по-здравословно! :wink:
PCL82 - майстор
Пропиленгликол хубаво, но може ли някой да каже дали той не страда от проблема с поцинкованите повърхности?

Системата ми с камина с водна риза смятам да изградя с поцинковани тръби и да бъде гравитачна, ще има и помпа, но тя ще е екстра.

Спрял съм се на поцинкованите тръби защото имам налични нови тръби за 2/3 от системата. Поцинкованите тръби са сродни с алуминиевите радиатори и няма риск от галванокорозия както е с медните тръби (мед и алуминий са несъвместими, мед и цинк също).
Bobivan - специалист
"Поцинкованите тръби са сродни с алуминиевите радиатори и няма риск от галванокорозия както е с медните тръби (мед и алуминий са несъвместими, мед и цинк също)."- :lol: :lol: :lol:
Уби лъва с прашка ,ша знаиш.....
drm - специалист
Слагай пропилен глюкол и не се притеснявай.Источваш системата,от разширителя наливаш 20л пропилен концентрат на -78" ,доливаш другото с вода.Пускаш помпата да повърти,следва обезвъздушаване и си готов.

Тема "Антифриз в парно с водна риза?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: