Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, на трафопоста ни има изгорял предпазител, на снимката се вижда как от долу на левия се е показало червено палче.
Въпроса е, изгорял ли е или ако се бутне обратно палчето, ще е ОК !
Разбира се, при всички случаи ще иска изключване (разединяване) преди предпазителя, разтоварване и т.н.
Прикачен файл:
IMG_20200302_115915_1.jpg
hidrazin - майстор
Сменя се с нов.
РАБОТА която НЕ Е ЗА ТЕБ !!!
:partyman:
krasi92 - майстор
В ролята на какъв се навираш в трафопоста
fbr - майстор
Купува се нов със същата стойност и се подменя, но освен другото, което си писал, би трябвало и подходящи лични предпазни средства да ползвате.
Andri01 - майстор
За тези работи си има хора!! Казват им "професионалисти" и квалифицирани. Това не е 220в,все пак!!
fbr - майстор
Абе човек, един плочкаджия свстен не може да си намери в един малък град или едно село, вие за квалифицирани специалисти ми говорите. Вие пенсионерите се търкаляте и пърдите по цял в леглата и ми приказвате, какви специалисти имало. Колко пъти Ви се е случвало, да търсите квалифициран специалист последните 5 години.
valentino76bs - майстор
вт сеп 29, 2020 11:19 amfbr написа:
Абе човек, един плочкаджия свстен не може да си намери в един малък град или едно село, вие за квалифицирани специалисти ми говорите. Вие пенсионерите се търкаляте и пърдите по цял в леглата и ми приказвате, какви специалисти имало. Колко пъти Ви се е случвало, да търсите квалифициран специалист последните 5 години.
Какво искаш да кажеш с това ,че аз лично не можах да разбера?
Тва не е предпазител с жичка в къщи да го смениш!
Andri01 - майстор
" Вие пенсионерите се търкаляте и пърдите по цял ..." Много умно и културно написано!! Браво! "Умен" си!! А да си чувал случайно ,че в трафопост / и въобще при високоволтови системи / влизат само хора които имат това право?? Да си виждал инсталация поне с 5Кв напрежение? Този умник ,дето не знае какво е индикация на предпазител,ще вземе да сменя предпазители? Е,утре ще го пишат във вестниците май!! Преди месец един такъв се е опекъл в трафопост във Бургас!!
shadow__01 - майстор
При НИКАКВИ обстоятелства не влизайте и не се доближавайте до високото напрежение. Има си хора които разбират и си имат процедура по изключване(която не знаете) преди да се пипа каквото и да е там. Изключително е опасно и хваща от разстояние волтовата дъга. При всички случай няма да излезете живи от там самозвани такива.
Професионалистите работят със защитно облекло или поне специални ръкавици и ботуши. Викайте енергодружеството да си свърши работата за която им се плаща.
fbr - майстор
вт сеп 29, 2020 11:33 amAndri01 написа:
" Вие пенсионерите се търкаляте и пърдите по цял ..." Много умно и културно написано!! Браво! "Умен" си!! А да си чувал случайно ,че в трафопост / и въобще при високоволтови системи / влизат само хора които имат това право?? Да си виждал инсталация поне с 5Кв напрежение? Този умник ,дето не знае какво е индикация на предпазител,ще вземе да сменя предпазители? Е,утре ще го пишат във вестниците май!! Преди месец един такъв се е опекъл в трафопост във Бургас!!
И ти какъв си му на него. Застраховател, може би.
А пък енергодружестата нямат ангажимент към частните трансформаторни постове.

Тема "Въпрос ПРЕДПАЗИТЕЛ ВИСОКОВОЛТОВ ВвП 20kV" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: