• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Dhr
Здравейте , осветлението ми в коридора беше разделено на два ключа , след ремонт , вече имам само една конзола за двоен ключ с две отделни фази и две нули в нея .
Въпросът ми е : ако свържа двете нули на едно и всяка фаза я свържа към бутончетата на ключа , ще стане ли и ако не е това начина , как трябва да се направи , вариантът с втори ключ не става.
Благодаря предварително!
fbr - майстор
Ползвай само едната фаза. Другата я изолирай.
Dhr
вт сеп 29, 2020 3:37 pmfbr написа:
Ползвай само едната фаза. Другата я изолирай.
Ако го направя така , няма ли да светят само половината лампи?
shadow__01 - майстор
Нищо не се разбира от описанието. Какви две фази, какви бутончета...
Вероятно има сериен ключ или рамка с два отделни ключа. С боба то тук...
fbr - майстор
Ако фазите ти идват през лампите, това което описваш е възможно да се получи, но тогава би могло да позваш само едната нула. Другата я изолираш.
Dhr
вт сеп 29, 2020 3:44 pmshadow__01 написа:
Нищо не се разбира от описанието. Какви две фази, какви бутончета...
Вероятно има сериен ключ или рамка с два отделни ключа. С боба то тук...
Обяснявам като лаик , осветлението ми в коридора беше разделено разделено на два отделни ключа , половината на единият , другата половина на втория , сега жиците от двата ключа са събрани в една конзола и де факто имам 4 жици (2 фази и 2 нули) , въпросът е може ли да сложа двоен ключ и как да го свържа ?
Благодаря!
hidrazin - майстор
Нямаш две фази.
:partyman:
shadow__01 - майстор
вт сеп 29, 2020 4:00 pmDhr написа:
Обяснявам като лаик , осветлението ми в коридора беше разделено разделено на два отделни ключа , половината на единият , другата половина на втория , сега жиците от двата ключа са събрани в една конзола и де факто имам 4 жици (2 фази и 2 нули) , въпросът е може ли да сложа двоен ключ и как да го свържа ?
Благодаря!
Едната фаза я изолираш и буташ вътре да не пречи.
Другата я свързваш към входа на ключа. Другите две НЕ са нули, а са проводниците които носят фазата към отделните лампи. те на изходите на серийния ключ.
https://www.google.com/search?q=%D1%81% ... QOs5nLROLM
Това е при положение, че фазата минава през ключовете. Ако е било направено грешно и нулата се е прекъсвала тогава вече е малко по-различно.
sokolov.91 - майстор
Ама разбира се, че може. Взимаш си сериен ключ който е с 3 извода и свързваш в тях 4те жици. Толкова е просто... :lol:
MIRO_073 - майстор
вт сеп 29, 2020 4:20 pmsokolov.91 написа:
Ама разбира се, че може. Взимаш си сериен ключ който е с 3 извода и свързваш в тях 4те жици. Толкова е просто... :lol:
Хахаха. Много смешно. Мислиш, че не може ли?
  • 1
  • 2

Тема "Две фази в една конзола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: