Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pechkata - специалист
пон сеп 28, 2020 2:16 pmmitkomaca написа:
То и аз от седмица и повече вечерно време припалвам със булката си обичаме дае топличко под 21 градуса нени е комфортно сабале като я закарах на работа върнах се направих кафе и ладно та направо сия палнах наново няма да седим със дебела блуза
Къде е това да не си по на север от нас... :?
При нас не е падало под 24 в стаите...
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Аз вчера сефтосах климатика на отопление.
22гр беше. Ама мацката кат каза, че е хладно, къде ще вървя?
Иначе 22гр. ми е чудесно, даже много за спане, ама ...
andy_forresite - майстор
пон сеп 28, 2020 5:57 pmpechkata написа:
Къде е това да не си по на север от нас... :?
При нас не е падало под 24 в стаите...
Нека в стая Х е 24°. Навън да кажем е 15 градуса и искаме да проветрим тази стая Х. Отваряме ѝ прозореца, вътре влиза този 15-градусов въздух и стайната става 22.5 да речем. Проветрили сме и не сме на 24, а на 22.5 градуса. Няма какво да отделя топлина в стаята след това. Няма хладилник, няма готварска печка или не е готвено, няма газов котлон, няма кафемашина, пералнята със сушилня е в друга стая. Само компютърът е работил малко и нещо се е гледало на телевизора. Рутерът и зарядното на смартфона са отделили крехка неуловима топлинка. Светели са две енергоспестяващи лампи по 15-20 вата и няколко часа е имало 1 човек в тази стая. Допускаме че през деня топлината е "напомпила" до 23° и пак проветряваме, стават 22 градуса и затваряме прозорците. Така постепенно се губи топлина, която като няма откъде да се навакса се стига до това некомфортно усещане. Не е студено, но е некомфортно :) . Също забравен прозорец - след работа си отворил за проветрение, звъннал ти е приятел да пиете по едно или да погледнете някакъв проблем по колата, стъмва се, прибираш се и ....
pechkata - специалист
Снощи си легнах преди жената тази сутрин ставам и гледам прозореца у хола отворен - мале ще я убия викам си аз...
Погледах термометъра показва над 22 градуса - успокоих се и си направих кафе... :toimonster:

Анди предложи някоя евтина каминка суха на пелети за една стая около 20 кв. ...

И някой друг може да предложи отзива не е специално към Анди...
filmatoplo - майстор
:wink: Под 27 не пада в къщи хем валя ,вчера беше 28-29 гр :wink:
mikluho - специалист
Разглезвате се :-D

Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (70.62 KиБ) Видяна 1505 пъти

Прикачен файл:
1.JPG
1.JPG (56.93 KиБ) Видяна 1505 пъти
gnt69 - майстор
ср сеп 30, 2020 8:54 ammikluho написа:
Разглезвате се :-D

2.jpg
И в Русе е хладно навън но топло вътре. Твоя термометър навън ли го държиш.
Прикачен файл:
20200930_091009.jpg
mikluho - специалист
Вътре е :)
Сглобяема къща /от неразглобяемите/
с постоянно отворени прозорци.

Няма никаква акумулирана топлина тая вата, но пък бързо се топли.
На топло не мога да спя.
gnt69 - майстор
ср сеп 30, 2020 9:32 ammikluho написа:
Няма никаква акумулирана топлина тая вата, но пък бързо се топли.
На топло не мога да спя.
Още не съм палил, иначе по темата заредих три палета сланчогледови пелети. Надявам се да стигнат ма зависи от зимата. :partyman:
Тази сутрин, тук беше 13 градуса, а у дома 24. Доста е поела тухлата.
А сега е
https://photos.app.goo.gl/AU7sn5FrvQXiAjHQA
Тая година смятам да разходвам минимум 3 чувала (толкова са ми останали) слънчогледови пелети, освен ако не ме хване носталгията с поне едно пале.
Другият месец (от утре и ако се налага) смятам слънчевите колектори да се справят с отоплението, а натам с ГАЗката.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: