• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
feikot - специалист
пон сеп 28, 2020 5:39 pmТрифон П.Трифонов написа:
Може и удурма подово.
Ко речи ? Какво е удурма деа ? Този колектор за подовото с електро задвижка или другия с дебитомери можеш ли ме светна за приципа им на работа и какво аджеба правят ? Нещо като термоглава ли го играят ?
пон сеп 28, 2020 10:27 pmfeikot написа:

Ко речи ? Какво е удурма деа ? Този колектор за подовото с електро задвижка или другия с дебитомери можеш ли ме светна за приципа им на работа и какво аджеба правят ? Нещо като термоглава ли го играят ?
Хахааа-http://rechnik.info/%D1%83%D0%B9%D0%B4% ... 0%BC%D0%B0.
Напъни се и ти малко де!
https://www.google.com/search?q=%D1%81% ... e&ie=UTF-8
Страхотна тема има, по въпросите за подово. Аз не му разбирам.
feikot - специалист
А за мощността на ТП,каква трябва да бъде ? 170 куб.м. ще са на подово и 130 с радиатори (таваните са на 2.2) и бойлер 120-150 литра ? Ако е газ - 20-22 KW максимална, то за каква мощност да гледам тук ?

И за газовите котлета,прегледах форума, кой какво е писал, естествено пак нашето магаре е най-мъжко,но като производител и марка,кой котел препоръчвате ?
LazarGanev - "Велик майстор"
Забрави за този бойлер към ТП. От 8-13кВт ТП, в зависимост колко китайска е :wink:
шоп - майстор
Колко да е скъпа една ТП
12.2 киловата реални 5200лв
5900лв ако в реверсивна и охлажда
За 400 лв една приставка за БГВ и пей сърце
Нова с гаранция и маркови елементи
Топлиш се, охлаждащ се и имаш топла вода.
За мен не е скъпо
Каква е тази приставка за БГВ за 400лв и коя марка визираш?
шоп - майстор
Това е пред кондензатор със специален контролер на кондензацията. Така имаме 35 гр за отопление и 60 гр в бойлера без да губим от COP

ТП са на на българска фирма
Не искам да правя реклама
Уф, измишльотини (извинявам се ако някой това е велико изобретение), човека каза, че търси заводско изпълнение, а не правеняк :cool:
шоп - майстор
Фирмата е геотерм
Ами добре. Само че доколкото съм в час (може и да съм изтървал нещо), питането е за въздух/вода :cool: . Иначе имам много въпроси относно тази "приставка" за 400лв, но не му е сега времето и мястото, темата е друга.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Избор на термо помпа за отопление на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: