• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте. Излезе ми работа, за която не знам каква цена да поискам. Имам си ценоразписа за София, но това е в София област.
Та...
1.Монтаж на скара 300мм - 40м
2.Подредба на висящи в момента кабели по скарата.
3.Подмяна на луминисцентни лампи с лед пури - 12 бр + преправка на инсталацията, за да сработят
4.Монтаж на об. контакт + спусък от най - близкия такъв - 10м
5.Монтаж на колена за кабелната Скара, за 40м колко колена?
6.Преместване на скара 10мм - 40м, демонтаж + монтаж + подредба на кабели.
Подчертавам, че работата е на височина 5.50 - 6 метра..
Ще бъда благодарен ако някой ми изпрати някакъв ценоразпис за улеснение.
Благодаря ви, поздрави
hidrazin - майстор
Да бе, ще ти прати някой...
Ти ако разбираш от тези работи ще знаеш и цената.
:partyman:
djogobg - специалист
Аз пари не бих взел, защото от себе си, колкото и пари да искам, все в мен ще си останат. Само ДДС-то ще трябва на държавата да дам.
Виж, ако няма да го правиш за себе си, значи важна част от сентенцията "направи си сам" не е изпълнена.

Ако пък не си ел техник и ще го правиш за хора, които имат голяма нужда - измисли, колко ти е комфортно и такава цена кажи. Примерно, аз бих казал 400 лева на ден работа, защото ще ми е загуба на свободен ден/дни, които иначе бих прекарал работейки си по моята къща или прекарвайки ги със семейство и приятели. Разбира се, бих обяснил и защо ми е толкова баснословна цената(това последното е важно, защото има майстори, които просто казват висока цена, за да откажат клиента).

Виж, ако пък си клиент и някой майстор ти е дал баснословна цифра, просто се оплачи, че искат да те одерат, за разбереш, дали са ти казали прекалено висока цена или наистина с разкарването е толкова.
moimoimoi - майстор
1600 лева без ддс
добави си и транспорта
valentino76bs - майстор
чет окт 01, 2020 3:56 pmmoimoimoi написа:
1600 лева без ддс
добави си и транспорта
Голяма грешка без да си видял обекта да дадеш цена!
krasi92 - майстор
Ценоразписа за София плюс транспортни за съответното разстояние.Елементарно е.
mkocev - специалист
Направи го безвъзмездно и след това ще знаеш колко ти струва! Така няма да те е яд, че си се минал и ще се чувстваш благородно ;)
sts - специалист
Колега хич не е елементарно.
Питащият си спестява информация и възникват въпроси.
- кой осигурява вишка;
- закрепване на скарите на стена или на таван;
- транспорт;
- риск от работа на височина;
- време за изпълнение;
Само който не е монтирал лампи и други съоражения
на височина 6 м може да пише каквото си иска.
tzetz009 - специалист
чет окт 01, 2020 12:30 pmAnarchy66 написа:
.....6.Преместване на скара 10мм - 40м, демонтаж + монтаж + подредба на кабели....
:? Това преместване на старата скара с 10 mm в която и да е посока ще е най-големия "авто-цензура" !!! Ей там е "уловката" !

:? Да не би да има печатна грешка и 100 mm да е старата скара ? Нова подредба ли ще има по старата скара ? Много неизвестни станаха !?!

:partyman: :partyman: :partyman:
kozl - майстор
чет окт 01, 2020 12:30 pmAnarchy66 написа:
Здравейте. Излезе ми работа, за която не знам каква цена да поискам. Имам си ценоразписа за София, но това е в София област.
Та...
1.Монтаж на скара 300мм - 40м
2.Подредба на висящи в момента кабели по скарата.
3.Подмяна на луминисцентни лампи с лед пури - 12 бр + преправка на инсталацията, за да сработят
4.Монтаж на об. контакт + спусък от най - близкия такъв - 10м
5.Монтаж на колена за кабелната Скара, за 40м колко колена?
6.Преместване на скара 10мм - 40м, демонтаж + монтаж + подредба на кабели.
Подчертавам, че работата е на височина 5.50 - 6 метра..
Ще бъда благодарен ако някой ми изпрати някакъв ценоразпис за улеснение.
Благодаря ви, поздрави
Мое би ти требе да пратиш първо твоя ценоразпис оти, примерно и я го немам тоя софийскио. Е мое после нищо да не получиш, ма що па да не опиташ да ни улесниш и нас с отговорите :?

А да колената са според завоите. Виж там колко чупки на ков ъгъл. Хоризонтални, вертикални :?
Тея скари как ке ги фаташ с конзолни носачи или сос шпилки? Оти цената различна ма и мен ме интересуе :?
  • 1
  • 2

Тема "Каква цена да искам за това?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: