Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Димитър Димов - специалист
ср сеп 30, 2020 9:56 pmben84 написа:
Защо хазяина да те компенсира със шмекерии, вместо да ти опрости 50 кинта от наема?
Подозирам, че с тая история ти търсиш начин да манипулираш стар електромер. Елементарно е....
=D> =D> :supz:
zdravcho - специалист
ср сеп 30, 2020 6:44 pmP88-Verona написа:

Ще отида до енергото да им го обясня както си трябва, като на вас де. 99% съм убеден, че ще провокира интерес. Не исках, но... ей го на...
Или е байпас или дистанционно. Сетих се че въпреки пломбата има начин да надникна в елмера, но нека първо от енергото се произнесат, тоест може и да не ми се наложи да гледам и гадая повече. А съветските "мъдрости" ги пазете за себе си. :prayer:
Звучиш хем уверен и компетентен, хем търсиш отговори на въпроси, които би трябвало да знаеш.
ср сеп 30, 2020 6:44 pmP88-Verona написа:

Ще отида до енергото да им го обясня както си трябва, като на вас де. 99% съм убеден, че ще провокира интерес. Не исках, но... ей го на...
А това някаква заплаха ли е, ултиматум ли... към форума ли...
Май нов хазяин ще си търсиш ...ако на сегашния му натресеш проверка от енергото. Пра-баба ми имаше един лаф: седи, седи и на магарето чуш вика... Та и ти , какво те интересува какви шмекерии прави хазяина ти, ако не са на твой гръб. Чувстваш ли се ощетен по някакъв начин? Освен ако ти самия не смяташ да правиш шмекерии.
Само не ми стана много ясно, как точно те компенсира? До колкото разбирам плащаш по това което показва електромера. Просто сега показвал по-малко от преди. Причините може да са много. А каква е гаранцията, че към твоя подотчетен електромер няма свързан и друг консуматор, на хазяина ти, за който ти не знаеш...? А неговата работилница от къде се захранва? :? :drinkers:
Димитър Димов - специалист
След заплахите да се обади в енергото се замислих какъв бизнес върти този.Та той няма в работилницата си нито един ел.инструмент,бизнес за който ел.енергията е 13-14 лв. месечно(по негови думи),та дори наема и помещения за тази дейност?Да е художник не е,там му е нужно ателие 10-12 квадрата,да е ел.сервиз не е -нещо много са му лампите.А може би се занимава със земеделие и отглежда разсад. :?
kozl - майстор
нед сеп 27, 2020 2:38 pmP88-Verona написа:
Здравейте,

Един въпрос ме тормози от около два месеца.
.............
Според мен е с дистанционно, но елктромерът е с пломба, доста стара. Каквото е направено е направено отдавна.
Няма как да шунтира токовата намотка защото два кабела влизат и два излизат към предпазителите.
И мен ма тармози некаков въпрос оти не успех да разгадая ситуацията по кабелите.
Има 5 башона и ни един от тех не е главен, а 2 кабела влизат и два излизат :?
Тея кабели с по колко праводници са?
И дека оди фазата от елмера?
А елмера монофазен ли е или со 3 фази?
Праводник=1 жица (струна).
Кабел=пакет (съвкупност) от 1 или повече праводници.

Често обясненията са заблуждаващи по некви причини :?

Тема "Стар електромеханичен елктромер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: