Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gardenER-- - специалист
И ние сме така, на 40 см, мислех да е на 50, но се съгласих за 40. На 10-15 см под ризата?
filmatoplo - майстор
Истинската кутия ще я направи някога някой ,тя ще е извън котел ,около 1м висока ,голям пепелник, другата полувина нагоре изолирана с керамика горивна камера снабдена с отвори за допълнително въздух в която ще има пълно горене на горимите газове :wink: ,над пламъка отражател да отбива хвърчащите остатъци при горенето ,и чак накрая -само горещи газове ще слизат под котела -примерно Виадрус щото говорим за него .Имам и др идеи по случая ,примерно втори вентилатор ,както и автомат шнек за пепелта. :wink: Съгласете се с мен че, не е все едно - да гори нещо там под котела.
шоп - майстор
Моята кутия е 1 м висока, изградена от огнеупорни тухли, има и отражател и към котела почти никаква пепел не се вдига.
Щнек за сгурията бях подготвил, но след като видях че след 7-10 дни горене на въглища може да се чисти се отказах от шнека.
В темата виадрус на пелети съм прилагал снимки.
filmatoplo - майстор
:wink: Има напредък .

Прикачен файл

2ba8167f0.jpg
2ba8167f0.jpg (8.75 KиБ) Видяна 1123 пъти
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Правих 2-3 сухи кутии за приятели, ама не ми харесаха твърде.
Тухли да се сложат, хубаво - въпрос на време е да се стоплят и отдават към ламарината.
Изолация и пак отдава - не ми харесва.
Водно да е кубчето е друга работа.
Тей по ми харесва! И отгоре изолация.
gardenER-- - специалист
нед окт 04, 2020 8:38 pmшоп написа:
Моята кутия е 1 м висока, изградена от огнеупорни тухли, има и отражател и към котела почти никаква пепел не се вдига.
Щнек за сгурията бях подготвил, но след като видях че след 7-10 дни горене на въглища може да се чисти се отказах от шнека.
В темата виадрус на пелети съм прилагал снимки.
Доволен съм и от това, което става на този етап с горелката. Все пак, трябва и да се радваме на малкото. Затова исках обстойни мнения във връзка с това нещо, никой не спомена за размери и т.н., да, 40см не е идеална височина за пепелник, но и ресурсът за толкова стигна. Утре ще се вземе вермикулита и вата за между ламарините.
shopa1981 - помощник
нед юни 09, 2019 12:20 amn.ganev написа:
IMG_20190607_094817.jpg.
може ли да дадеш информация доволен ли си от котела пред избор сам между двата модела ако може и на лично да се свържем
екзотик или експерт
shopa1981 - помощник
пон окт 05, 2020 2:39 pmshopa1981 написа:
нед юни 09, 2019 12:20 amn.ganev написа:
IMG_20190607_094817.jpg.
може ли да дадеш информация доволен ли си от котела пред избор сам между двата модела ако може и на лично да се свържем
екзотик или експерт
Няма ли ползващи този нов kотел Екзотик Почти няма никаква информация за този модел Защо е толкова оскъдна почти никакви снимки и информация
shopa1981 - помощник
Защо е толкова голяма разликата между експерта и Екзотика първото 30 kW експерт е около 290 кг а Екзотика е 190 второто експерта е с водно съдържание 125 литра а Екзотика 79
gnt69 - майстор
вт окт 06, 2020 8:01 amshopa1981 написа:
Няма ли ползващи този нов kотел Екзотик Почти няма никаква информация за този модел Защо е толкова оскъдна почти никакви снимки и информация
ЕТО ЗАПОВЯДАЙ :partyman:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: