Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
antmadara - специалист
Моля помогнете в избора ми. Трябва ми кабел 5м, за да свържа изхода HDMI на лаптопа със съответния вход на телевизора, при постигане на по възможност максимална резолюция. Телевизора е LCD 37" HD ready. Този например става ли?
http://www.vali.bg/?group=&article=7639 ... ontent.php
Чаро - Акълия
Струва ми се, че Хама не е лош избор. Има някакви с позлатени пинчета- казват, че са много добри. Ама 100лв за 5м! :shock:
Цената на този дето си посочил е добра. Аз вчера взех HDMI-HDMI Хама 1,5м за 37лв...за ДВД-то
Имаш ли HDMI изход на лаптопа? :? Моя няма и взех DVI-HDMI.
antmadara - специалист
Имам HDMI на лаптопа, но като четох из форумите подразбрах, че не е без значение, какъв ще е кабела, т.е. от качеството му зависи, каква резолюция ще се възпроизведе. Та за това питам, дали този който посочвам е приличен, понеже цената ме удовлетворява.
velsi - Почетен майстор
Получих на лично съобщение следния коментар. Понеже лично аз нямам опит с такива кабели, нямам какво да добавя.
bobykafe написа:
galin.com написа:
Е как от кабела ще зависи резолюцията ?
Според шефа ми зависи... колкото и да не го вярвах, а нямам причина да не му вярвам- каза ми какво е видял лично той- пускаш си филмче фулл Ейч Ди /хе хе, как изглежда на български/ през обикновен HDMI кабел и се вижда РАМКАТА на player-a, а през Full HD кабел или 1.3 стандарт /каквото и да значи/ РАМКАТА не се вижда! всичко друго не е променяно, сменя се само и единствено кабела! Така че не подхождайте толкова рязко към човека. Моето логично обяснение е, че при цифрова връзка РС вижда какво има отсреща и пуска каквото онова му казва, дори и кабела да "филтрира" нещо, или да позволява примерно HD ready, но само него, а не Full HD.
Поздрави и ако сметнете, че мнението е уместно, моля да го добавите към заключената тема.
gandonov - специалист
Това е описанието на HDMI интерфейса - http://en.wikipedia.org/wiki/High-Defin ... _Interface

Можете да прочетете, че Maximum resolution over single link at 24-bit/px (т.е. Максималната разделителна способност при филм с 16 000 000 цвята):
  • - за кабел версия 1.0–1.2a е 1920×1200 на 60 кадъра в секунда.
    - за кабел версия 1.3+ е 2560×1600 на 75 кадъра в секунда.
Филм във FullHD стандарт е с разделителна способност 1920×1080 на 30 кадъра в секунда.

Казано с други думи: Какъвто и HDMI кабел да си купиш - не трябва да усетиш разликата.

Приятно гледане. :)

Тема "Избор на кабел HDMI" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: