Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pechkata - специалист
съб окт 10, 2020 5:20 amшоп написа:
И според моите лични наблюдения изолацията намалява разходите за отопление с около 30%
Говоря за изолация без фанатизъм и дебелини от 15-20 см
Нормална 8 см изолация.
Четох го някъде че фибрана има по добри изолационни качества за външна изолация и особено когато се полага със пяна а не със теракол...
С цел да няма контакт със външната температура - при контакт на теракола се получава конденс влага от вътрешната страна на зида и после мухъл...
А дали е вярно това което пишат производителите на фибрана...
Щот видях една стая плувнала в пот миналата зима правена със фибран външно...
съб окт 10, 2020 3:05 pmpechkata написа:

Четох го някъде че фибрана има по добри изолационни качества за външна изолация и особено когато се полага със пяна а не със теракол...
С цел да няма контакт със външната температура - при контакт на теракола се получава конденс влага от вътрешната страна на зида и после мухъл...
А дали е вярно това което пишат производителите на фибрана...
Щот видях една стая плувнала в пот миналата зима правена със фибран външно...
Къде го пише и какво сочат цифрите? На термометър може ли да се хване?
Пяната си е също изолация, та не знам защо изобщо посочват нещо съвсем естествено. Сигурно за да подчертаят качествата на фибрана.
шоп - майстор
С фибран обикновенно се изолират бетонни елементи от конструкцията. Не диша и запечатва.
Ако се направи цялостна топлоизолация на една сграда, то трябва сериозно да се наблегне на принудителна вентилация или вентилация с рекуперация.
filmatoplo - майстор
Навсякъде където съм виждал изолиране на сгради ползват -стиропор.Ако някой дръзне да ползва фибран -саната после пада. :wink:
pechkata - специалист
Щот взех 3 см. фибран за плочата под покрива и над него мисля да лепна OSB плоскост - да мога да ходя по него...
И 8 см. стиропор за външно - ама много ме натискаха да взема фибран за външно...
Взех и пяна 4 кашона като не стигне после пак...
bmahob - майстор
Ако отдолу нямаш вътрешна на тавана оо добре 2х3см
pechkata - специалист
Отдолу имам 2 см. стиропор лепен на топки с цел да подравня тавана - трегерите и тях...
шоп - майстор
съб окт 10, 2020 5:46 pmpechkata написа:
взех 3 см. фибран за плочата под покрива и над него мисля да лепна OSB плоскост - да мога да ходя по него...
Аз върху плочата на тавана лепнах с пяна за ТИ 2х 5см на кръст фибран.
Общо 10 см....мислех да слагам директно ламинат върху фибрана, но вече няколко години тавана си се ползва директно с под фибран.
pechkata - специалист
Е аз взех бая около 250 квадрата и мислех да ги лепя на кръст 2 х 3 см. ...
И нищо му няма не се е натрошил - е то 5 см. е по як от 3 см. ...
OSB-то 20мм. излиза около 5 лв. на квадрат има по тънко 12/16мм. още по на долу като цена...
mitkomaca - специалист
Палите ли вече ние почти месец всяка вечер припалваме

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: