Ел. инструментите. Консумативи.
Virtex - майстор
съб окт 10, 2020 11:42 pmSoviet_Soldier написа:
Като цяло да се дават пари за професионален инструмент...
Като цяло се придържай към темата. Човека пита конкретен въпрос, не дали ти мислиш, че трябва да си взема райдер, понеже ти си взел такъв.

Темата е с конкретна насоченост, не да се коментира кое е по-здраво.
Soviet_Soldier - специалист
нед окт 11, 2020 8:24 pmVirtex написа:

Като цяло се придържай към темата. Човека пита конкретен въпрос, не дали ти мислиш, че трябва да си взема райдер, понеже ти си взел такъв.

Темата е с конкретна насоченост, не да се коментира кое е по-здраво.
Аз точно по темата отговорих. Къде точно съм споменал, че съм взимал ъглошлайф Райдер? Това са си Ваши измислици. Може първо да си направите труда да прочетете, какво е писано, а после да спамите със забележките си.
нед окт 11, 2020 1:37 pmMamaMy написа:

Само ако знаеш колко много бъркаш...
Елтоса е копие на АЕГ, а те са били лидери в ел. инструментите оно време
Едва ли и китайците са тръгнали да откриват топлата вода втори път. Масово и те копират, но копиране не означава обезателно качествено.

Относно въпросната Макита, преди собственикът да тръгне да се разкарва по-сервизи и да губи време е по-добре да прочете гаранционните условия. Често при много уреди има точка, която гласи, че разни шумове появили се в резултат на износване и невъзпрепятстващи работата на уреда, не се считат за гаранционен случай.
kuger - майстор
Прегряване в главата на флекс се дължи основно на три фактора - дефектни лагери, пренатегната сглобка м/у пиньон и корона и излишно повече смазка. И трите са по вина на производителя, та не виждам причина да се откаже гаранция.
пп: Шум, появил се при почти никаква употреба, и да си връзват гащите с дребни букви в гаранцията е меко казано наглост.
vencil - специалист
Виж как звучи един като твоя, по това което описваш си е за ремонт просто лош късмет. Ама си търси правата, щото....
Virtex - майстор
нед окт 11, 2020 10:23 pmSoviet_Soldier написа:
Аз точно по темата отговорих.
Темата е за конкретен въпрос. Не ти какво мислиш, че трябва да взема човека, дали дадена марка е по-добра или не, дали за професионална употреба трябва еди-какво-си или не.

Offtopic-a за марките започна от теб, съответно към теб е насочено да се придържаш към темата. Защото продължаваш да отклоняваш темата като отговаряш на MamaMy. Такива дискусии за марки, 'професионална' работа и т.н. са започвали доста преди да се регистрираш тук и не са водили до нищо полезно. Тази няма да доведе също до нищо полезно.
nikolson - майстор
Кугер го е написал. И, след като шлайфът е в гаранция, не виждам какво друго да направиш, освен да го занесеш в сервиз. Още повече, че със саморемонта ще ти отпадне гаранцията.
lz1mak - специалист
нед окт 11, 2020 10:38 pmkuger написа:
Прегряване в главата на флекс се дължи основно на три фактора - дефектни лагери, пренатегната сглобка м/у пиньон и корона и излишно повече смазка. И трите са по вина на производителя, та не виждам причина да се откаже гаранция.
пп: Шум, появил се при почти никаква употреба, и да си връзват гащите с дребни букви в гаранцията е меко казано наглост.
Здравейте на всички, благодаря за отделеното внимание.

Днес говорих със сервиз на Макита в Благоевград (там съм на квартира), жена прие обаждането. Съгласи се да прегледат машината в сервиза, да не продължавам да работя щом се появява шум в редуктора на машина с работни минути под 5. Помолих поне да го чуят като го занеса, да има мнение от специалист. Жената каза, че по въпроса с флекса може да отнеме до 30 дни. Това е положението. Няма да го пускам до събота, така като не е работил се чува шума в първите няколко пускания. Реално флекса не ми трябва едни два-три месеца напред.

Благодаря и на колегите даващи мнения за други модели/марки машини, винаги мога да науча нещо ново, отворен съм към това. Аз съм любител, дребни ремонти и конструкции из дома, антенки. Работя и режа крепеж болчета М3. Не ме е срам да кажа, че изпитвам известен страх при работя с ъглошлайф, затова събирах пари докато мога да си купя техника, която се води професионална, да има и запас от мощност за всеки случай. Взех си от тези здравите обувки, панталон, ръкавици, очила, каквото трябва да го направя от моя страна - правя го.
Индианец - специалист
пон окт 12, 2020 12:03 pmlz1mak написа:
нед окт 11, 2020 10:38 pmkuger написа:
Здравейте на всички, благодаря за отделеното внимание.

Днес говорих със сервиз на Макита в Благоевград (там съм на квартира), жена прие обаждането. Съгласи се да прегледат машината в сервиза, да не продължавам да работя щом се появява шум в редуктора на машина с работни минути под 5. Помолих поне да го чуят като го занеса, да има мнение от специалист. Жената каза, че по въпроса с флекса може да отнеме до 30 дни. Това е положението. Няма да го пускам до събота, така като не е работил се чува шума в първите няколко пускания. Реално флекса не ми трябва едни два-три месеца напред.

Благодаря и на колегите даващи мнения за други модели/марки машини, винаги мога да науча нещо ново, отворен съм към това. Аз съм любител, дребни ремонти и конструкции из дома, антенки. Работя и режа крепеж болчета М3. Не ме е срам да кажа, че изпитвам известен страх при работя с ъглошлайф, затова събирах пари докато мога да си купя техника, която се води професионална, да има и запас от мощност за всеки случай. Взех си от тези здравите обувки, панталон, ръкавици, очила, каквото трябва да го направя от моя страна - правя го.
Радвам се, че има напредък.
Вярно, че е до 30 дни срока, но при евтините смъртници е същия, но ги правят за 1 седмица(пробвано), пък на Макитата може и по-бързо.
Иначе не, че имам много опит, но едина съвет:
Завърти си ръкохватката и предпазителя, така, че като режеш ключа да ти идва от горе, че ако режеш нещо по-дебело и заклини ще ритне към тебе и може те нарани.
И слагай очила, че аз хем носех в петъка, но един сноп искри мина около тях и ми изгори клепача и от вън също и от вътре малко.
ZEDYCUS - майстор
lz1mak
Работя и режа крепеж болчета М3.
Звукът и загряването е ясно, че не са нормални и си трябва сервиз. Но защо ли напоследък като зачитам темите, все по марката Макита има проблем я зеге ще трака, я шлайф. Японците здраво се излагат. :lol:
Но пък видиш ли с Райдър проблеми няма........... Време е да сменя всички Макити с профи Райдър и да се кротвам с инструментите.
А към "автора" на темата, да режеш винтчета М3 с ъглошлайф 1400 вата за мен е много странно. То това е като да забиваш джамджийски пирончета с 5 кг чук, но щом ти се получава браво. Един дремел си е заспал за тази работа, ако трябва да е ел. инструмента, щото има и клещи дето се справят със задачата без да нараняват резбата.
PIP - майстор
Инструмента е направен да се ползва, не да му се търсят проблеми. На доста от инструментите ми е капало грес докато са чисто нови, някои са били шумни също като нови. Не го мисли, а го напъни няколко дни и ще покаже, ако още работи след това значи нищо му няма. Прекалено много хора си купуват иструменти да им се радват, а не да работят с него. За греенето не съм обърнал внимание при моите каке, но не е ненормално да грее като нов, а дори и след това, имам доста инструменти, кото си греят доста, а някои са на над 10г сериозна експлоатация.

Тема "Дали е нормално това при почти нов ъглошлайф Макита?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: