пон окт 12, 2020 8:08 pmfilmatoplo написа: Ако има болче отпред на мотора за рестарт се отвива и бърка с малка отверка да се завърти механично ротора ,ако няма болче -се включва на най голяма мощност и се чака от по силния ток да се рестартира .Мерси няма отпред болтче и за това се зачудих да няма нещо скрито.![]()
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Mcl
- специалист
5178 мнения в "Пелетна камина Грейко"
filmatoplo
- майстор
Търси бутона за промяна на степени и превключи на най високата .
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
пон окт 12, 2020 8:57 pmшоп написа: Ако и това не помогне-разглобяване.Това е вярното. Четри болта са и на ръка. Има го във всички видео файлове на Грундфос. Отнася се за Алфите, а UPMите си имат опция за отвертка.
Вилото не го знам.
Алфата ми почна 6ти сезон, като още не е поискала такава мануална терапия, както и "старият" ми UPS2.
Не зная, а и се съмнявам, на камината да са турили енергоефективна помпа, на каквато е спестена една намотка, та от къде ще дойде по големият пусков ток, не ми е ясно. Нищо, че така пишат де, наща работа е да четеме.
Забравих да попитам има ли филтър преди помпата.
brassSob
- специалист
пон окт 12, 2020 9:21 pmТрифон П.Трифонов написа:Имаше камини с механични помпи...преди много време. Сега са Wilo para......За филтъра да кажем, че според книжката трябва да го има. Но повечето инсталатори го спестяват.пон окт 12, 2020 8:57 pmшоп написа: Ако и това не помогне-разглобяване.Това е вярното. Четри болта са и на ръка. Има го във всички видео файлове на Грундфос. Отнася се за Алфите, а UPMите си имат опция за отвертка.
Вилото не го знам.
Алфата ми почна 6ти сезон, като още не е поискала такава мануална терапия, както и "старият" ми UPS2.
Не зная, а и се съмнявам, на камината да са турили енергоефективна помпа, на каквато е спестена една намотка, та от къде ще дойде по големият пусков ток, не ми е ясно. Нищо, че така пишат де, наща работа е да четеме.
Забравих да попитам има ли филтър преди помпата.
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
пон окт 12, 2020 9:43 pmbrassSob написа: ...За филтъра да кажем, че според книжката трябва да го има. Но повечето инсталатори го спестяват.Това е грешка, която оценявам сега, при смяната на една помпена група на инсталация със СК за БГВ. Бургазлиите на Славов са спестили кранчета и филтър, поради което части от помпената група бяха спрели да функционират. Колекторите работеха и на лунна светлина.
След поставянето и на филтър...
https://photos.app.goo.gl/yEhPsqfrX3BtGvm99
Първият път беше пълен, та с купка. Чистих пак, след седмица.
пон окт 12, 2020 5:00 pmТрифон П.Трифонов написа:Амииии, не беше особено изчерпателен.пон окт 12, 2020 2:50 pmNdp007 написа:пон окт 12, 2020 2:36 pmfilmatoplo написа:Коментирахме го ,но никой не каза точно става ли или не става.Това не го ли коментирахме ,гледай да е малко реле .
пет сеп 18, 2020 10:07 amТрифон П.Трифонов написа: Малко под 10 вата при 230в.Ако тогава не съм бил изчерпателен- Става и сега.
Би ли ми написал формулата по която го сметна?
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
вт окт 13, 2020 12:11 amabcdefghijklmnopqrstuvwxz написа: Амииии, не беше особено изчерпателен.Формула?!! Слухар съм, карам по усет.
Би ли ми написал формулата по която го сметна?
Ако питаш за приятел- Става.
filmatoplo
- майстор
Как се мери с мумтицета един уред колко вата консумира ,или не може 

nikiww
- напреднал
вт окт 13, 2020 8:12 amfilmatoplo написа: Как се мери с мумтицета един уред колко вата консумира ,или не можеАмперклещи най добре, на единия кабел мериш колко ампера е и смяташ ватовете. Става и с мултицет на ампераж, откачваш единия кабел и с мултицет на кабела и на клемата. Пак показва ампери и ги обръщаш във ватове.![]()
Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература