Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
шоп - майстор
При дебит 100 л за 24ч не знам дали е икономически оправдано
Braikoff - помощник
пон окт 12, 2020 8:56 pmшоп написа:
При дебит 100 л за 24ч не знам дали е икономически оправдано
Е, надеждата умира последна.
Все пак трябва да опитам, иначе постоянно ще се чудя има ли вода или няма.
А и летните месеци плащах по 160-200 лв. вода на месец, освен това ще слагам още райграс...
Braikoff - помощник
Май точно такова нещо търся.
Благодаря.
MamaMy - майстор
Не се занимавай с глупости. Като изгори помпата кой ще види за да я изключи? Или ще гледаш от града посоката на която се стеле дима и ще преценяваш дали да отидеш да я спреш или вече няма за какво да ходиш? :razz:
Braikoff - помощник
пон окт 12, 2020 10:38 pmMamaMy написа:
Не се занимавай с глупости. Като изгори помпата кой ще види за да я изключи? Или ще гледаш от града посоката на която се стеле дима и ще преценяваш дали да отидеш да я спреш или вече няма за какво да ходиш? :razz:
Е, аз ходя отвреме-навреме (в момента всеки ден и така може би до студовете, когато ще изключа и помпата), а имам и съсед, който също се интересува дали има вода в кладенеца... :)
Ако изгори помпата, може би ще изгори и регулатора или бушоните... ?
MamaMy - майстор
Последното е пожелателно, но сме свидетели на обратното прекалено често за да оставиш безнадзорно подобно съоръжение. Няма да казвам, че с този дебит ти реално имаш не сондаж, а дупка за клозет. Ще трябва да го доразработиш на дълбочина или да ползваш динамита.
Braikoff - помощник
вт окт 13, 2020 2:39 pmMamaMy написа:
Последното е пожелателно, но сме свидетели на обратното прекалено често за да оставиш безнадзорно подобно съоръжение. Няма да казвам, че с този дебит ти реално имаш не сондаж, а дупка за клозет. Ще трябва да го доразработиш на дълбочина или да ползваш динамита.
Клозет, ама какъв... 30 метра. :)
Може да седнеш, има си капак, става за писоар...
Изображение

Иначе поръчах регулаторът за ниво, препоръчан от Краси92, електроди, утре ще взема и кабел.
Казаха ми за електродите е подходящ 3 х 0,5.
Ще включа системата през уикенда вероятно, докато съм там, за да проследя работата ѝ, а за после ще мисля.

Ако някой знае координати на човек от Русе, който разбира от сонди, еърлифтове и т.н. може да ги сподели.
MamaMy - майстор
Да, хубав е. Някой много се е постарал, но основното за което е създадена тази дупка го няма. Наивно е да вярваш, че ще го изкопаеш с помпата. Водата която се стича вътре е прекалено малко за тази цел. Може би ако имаш наблизо кладенец от който да го пълниш ще стане нещо, но аз поне не съм оптимист. Иначе това лято беше момента да го изкопаеш до вода. Както е сушаво, та следващите да имаш с гаранция.
Braikoff - помощник
ср окт 14, 2020 12:30 amMamaMy написа:
... Може би ако имаш наблизо кладенец от който да го пълниш ще стане нещо...
Здравейте отново,
Аз пак идвам с въпроси, но тази година имам повече вода - явно заради дъждовете.
Точа два пъти на ден по 120-130, може би, литра, а миналата бяха само стотина на ден.

Какво ще стане ако пълня сондажа с вода от друг кладенец, както е писал колегата?
Трябва ли да го точа всеки ден по два пъти например, както правя сега или е по-добре да го оставям по няколко дни да се пълни?
Когато го оставя два дни без да точа, после наведнъж вадя около 350-380 л.

Помпата ми е тази: https://praktis.bg/dalbochinna-vintova- ... -wp34-750w

Тема "Въпрос за сондаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: