Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
От къде си.
Пич, горелката си я купих, като лично посетих инсталаторът си, който е на 250 км. от дома. След месец стават 5 години. На маса сме сядали, но в котелното ми още не е влизал.
Щом това те притеснява, просто се огледай наоколо!
mar80 - специалист
вт окт 13, 2020 6:28 pmfilmatoplo написа:
От къде си.
Златоград. Гледам, че най-близкият представител е в Хасково. Незнам, защо, но в Кърджали никой не работи с Грейко. Веднъж попитах в един от по-големите магазина и отговора им беше, че горелките са били много проблемни и затова не работели с тях, а от форума знам, че са едни от най-добрите. Имали случай на подпалена горелка.
pechkata - специалист
пон окт 12, 2020 10:31 pmmar80 написа:
140 кв. чиста площ, без изолация, с ПВЦ дограма.
Аз съм със 16 кил. котел и горелка 20 кил. и отоплявам 120 квадрата без изолация...
В момента горелката изписва мощност от 10 кил. и модулира на 5 киловата...
Или имам запас от 6 кил. а горелката може да изтласка 20 кил. - нищо няма да му стане на котела...
mar80 - специалист
вт окт 13, 2020 7:31 pmpechkata написа:
пон окт 12, 2020 10:31 pmmar80 написа:
140 кв. чиста площ, без изолация, с ПВЦ дограма.
Аз съм със 16 кил. котел и горелка 20 кил. и отоплявам 120 квадрата без изолация...
В момента горелката изписва мощност от 10 кил. и модулира на 5 киловата...
Или имам запас от 6 кил. а горелката може да изтласка 20 кил. - нищо няма да му стане на котела...
Ако е на дърва
pechkata - специалист
Трябва да спиш до котела... :partyman:
Колега във Видин си топли 120 квадрата с котел като на Печката- 16 киловата, но ползва и въглища, та да не слиза често до котела.
На дърва не е оферта с котел, освен ако не е в съседното помещение, както и дръвцата да са съвсем близо.
mar80 - специалист
А какви пелети горите? Колко ли е разликата в разхода между дървесни и слънчогледови? Дали си заслужава отопление със слънчоглед.
Разликата е в цената и горелката, която ги гори.
За 5 сезона имам изгорени 21 чувала дървесни пелети, останалото е слънчогледови.
Първите 15 чувала бяха иглолистни от Украйна. Супер гориво, но тогава ми беше много скъпо.
После опитвах от няколко производители, но греда. Скъпо, ниско качество, шлака.
Минах на слънчогледови и те така.
pechkata - специалист
5/6 тона слънчоглед за 1200/1300 лв. ... :shock: :?
Избора на гориво си е твой дали 1300 или 1600 лв. на сезон...
Последна промяна от pechkata на вт окт 13, 2020 9:04 pm, променено общо 1 път.

Тема "Избор на комбиниран котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: