Най - вълнуващия въпрос зимно време.
chichko_pechko - специалист
ср окт 14, 2020 7:13 ampitona_89 написа:
Градски здравей :) . Алфа плам с Фумис управление лие ? Кой ти е монтира ,ако не е тайна? Бара ли ти по настройките твоя майстор? Аз взех една Термолукс 18кв още не ми се е налагало да я паля , то виж кво време е :)
Не знам с какво управление е. Още не е монтирана. Човека се казва Тодор и до скоро слагаше Лили-та, но сега са минали на Бисолид камини. Даже точно минават обучение и монтираха първата си камина, но има проблем с комина. Чакам го да сложи камина и при нас сега. И затова и питам дали да е 15кВ или 21кВ.
bmahob - майстор
Не е фимус, микронова са Алфите, Филме кой е тоз колега що го крийш :-D
filmatoplo - майстор
Не му знам ника във форума ,и аз не искам да ме знаят ,въпреки ,че момчето ми каза -нали и ти там пишеш и четеш . :wink:
bmahob - майстор
Имаме си Зоро в темата :-D
filmatoplo - майстор
Както ти каза въздуха фабрично е силен за степените ,вентилатора е малко шумен .Добре си ти ,че камината я имаш у вас и научаваш всяка тънкост ,аз кога ще имам пак достъп -след седмица две :lol: .
Snow - помощник
Здравейте,моля за съвет.Имаме пелетна камина alfa plam 15 ,от една седмица дава аларма 5 no lightening ,Днес направих настройките по тези които открих във форума,но пак не пали от първия път и гасне през нощта,доста е неприятно.
Моля за съвет как да настроя камината да работи постоянно(stand by off) и да не качва градусите до 68 например.Задавам 45 на водата и 25 на въздуха,но уви...
bmahob - майстор
Човек кви 45гр на воддата!?! Моята я карам на 60-65 на вода и 30на стайния датчик на въздуха, качи настройките на степените ако искаш съвет, както набразпалване и палене... Според мен гасне и пали приз 20мин и задръства от пепел..
Snow - помощник
Ок,но става много топло направо е баня,а кое да завиша в момента е на 1-ва подаване на пелети ,но stend by e na on,и да прав си много често гасне и пали,така ни замина една запалка вече.
Snow - помощник
Настройките съм ги гледала от това , което намерих тук и мисля,че Вие сте ги качили,за което благодаря много,промених само параметрите на
PR 16 -обороти на вентилатора за изгорели газове във фаза палене-2000
Общо взето това парно не е настройвано и от 3 години е ходене по мъките,много аларми ,много чистене и така,затова реших да пиша тук просто вече не виждам решение
bmahob - майстор
Какво топлиш като радиатори и квадратура, изолация..

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: