Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
Филме, откога взе на въоръжение тази схема, преди време не ти беше на сърце.
filmatoplo - майстор
БП байпас -играе роля на хидравличен изравнител .Схемата я давам само за пример затова му нарисувах предната която едва ли някой е ползвал . :wink: И за ради неговите майстори ,да им покаже ако иска.Аз например рядко се изненадвам по обекти от други майстори да свържат нещо както трябва ,само веднъж едни наистина бяха са постарали .
fbr - майстор
нед окт 11, 2020 9:02 pmfilmatoplo написа:
БП байпас -играе роля на хидравличен изравнител .Схемата я давам само за пример затова му нарисувах предната която едва ли някой е ползвал . :wink: .
Аз я ползвам, и то много отдавна, даже има снимки из форума
filmatoplo - майстор
С еднотръбния колектор едва ли .
m.konsulov - напреднал
Ето снимка на помпата. Пише, че е модулираща с променлива мощност. Изображение[/img]

Прикачен файл

IMG_20201012_112548_copy_768x1024.jpg
IMG_20201012_112548_copy_768x1024.jpg (97.26 KиБ) Видяна 1575 пъти

Прикачен файл

IMG_20201012_112556_copy_768x576.jpg
IMG_20201012_112556_copy_768x576.jpg (104.02 KиБ) Видяна 1575 пъти

Прикачен файл

IMG_20201012_112612_copy_768x1024.jpg
filmatoplo - майстор
Модулира явно по съпротивление направено от затваряне на термоглави ако има в инсталацията ,ако се свързва само с тази помпа.Един от вариантите е директно да се свърже котела към инсталацията ,другите варианти са с термовентил и още 1 помпа и само с първичен кръг и още 1 помпа.Допълнителната помпа също електронна .Детайлите в котела изглеждат качествени .Кой начин на свързване си избра.
m.konsulov - напреднал
чет окт 15, 2020 10:31 amfilmatoplo написа:
Модулира явно по съпротивление направено от затваряне на термоглави ако има в инсталацията ,ако се свързва само с тази помпа.Един от вариантите е директно да се свърже котела към инсталацията ,другите варианти са с термовентил и още 1 помпа и само с първичен кръг и още 1 помпа.Допълнителната помпа също електронна .Детайлите в котела изглеждат качествени .
Мисля като начало да свържа котела директно и да видя как се държи. По принцип имам налична и втора помпа от старата инсталация (25/4)грундфос с 2 скорости но не знам дали е подходяща за другите варианти. Притеснява ме да не се бъркат помпите ако модулиращата заработи на по-ниска мощност от тази на вторичния кръг.
filmatoplo - майстор
Производителя допуска ,че котела ще се свързва и в по сложни схеми с още зонални помпи затова слага само електронна помпа която може да мени обороти по съпротивление ,предполагам се избира от някой бутон как да работи -по променлив дебит или фиксиран .И директно да я свържеш не пречи ,само нека стартира поне над 55 гр да не кажа 60 гр. Някъде по кутията на помпата трябва да има бутон и индикация.Тази помпа гледам е 25/6 .

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: