• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Krassiksm - напреднал
пет окт 02, 2020 6:11 pmВалтер Желязков написа:
В началото:

През сезона:
Получените килограми 5.261 по 3 ли ги смята
Валтер Желязков - специалист
Умножава х3, защото е задал 20 минути да избутва гориво.
Krassiksm - напреднал
пет окт 02, 2020 7:49 pmВалтер Желязков написа:
Умножава х3, защото е задал 20 минути да избутва гориво.
Замерих шнека излезе 16.179 (kg/h) . Въглищата дето ги взех ги дават приблизително около 6200 ккал/ кг.
Не знам само котела ми е viadrus u22 - 29.5 квт. Автоматично зададени настройки на контролера са за 18квт котел.На колко киловата е най добре да се постави.
Мощност - 25kw
Калоричност - 6,7 kwh/kg
Шнек - 16,2 kg/h
Krassiksm - напреднал
съб окт 03, 2020 4:38 pmВалтер Желязков написа:
Мощност - 25kw
Калоричност - 6,7 kwh/kg
Шнек - 16,2 kg/h
Благодаря ти.
Чакам да захладнее времето и паля, ще пиша как се държи.
После ще нагласяме фините настройки-модулацията, че нея не я разбирам въобще.
kacelovo - помощник
Здравейте , за сефте ще паля горелка 25кв apr с посочения контрлер, ще може ли малко помощ за настройки при изгаряне на слънчогледови пелети. Нещо примерно за основа върху която да оптимизирам.
Основен екран-меню-админ-настройки по подразбиране-изход.
Настройки на горелката:
- автоматичен режим
- модулация 10-100, време на прегряване 120, динамика 4
Задаваш реални стойности на четирите основни параметъра, които участват в крбонизирането на горелката:
- калоричност на горивото
- корекция на дозата на горивото /в по-новия софтуер се променя автоматично/
- капацитет на шнека
- мощност на горелката
Остава само да настроиш вентилатора, по подразбиране е за 80 ватов. Промени прави, след загряване на цялата система и стабилизиране работата на котела.
ivanrib - помощник
Здравейте, преди 2 месеца купих Екоенергия 25 с контролер Negros. От 8.10.2020 г. е запалена с антрацит ситна фракция. До днес 1 бункер 180 кг. замина. Мисля, че малко множко е разхода. Лошото е че с полския хич ме няма, а контролера е само на полски. Изчетох всички теми по въпроса с настройките, но.....козата си сака пръч. Търся някой да ми помогне с настройките срещу съответното заплащане. Благодаря.
yanush - специалист
чет окт 15, 2020 5:33 pmivanrib написа:
Здравейте, преди 2 месеца купих Екоенергия 25 с контролер Negros. От 8.10.2020 г. е запалена с антрацит ситна фракция. До днес 1 бункер 180 кг. замина. Мисля, че малко множко е разхода. Лошото е че с полския хич ме няма, а контролера е само на полски. Изчетох всички теми по въпроса с настройките, но.....козата си сака пръч. Търся някой да ми помогне с настройките срещу съответното заплащане. Благодаря.
Моят съвет смени контролера с този на тимел намират се за около 500 лв.този разход и огромен.Аз със донецки при сегашното време миналата година 150 кг.-20 дни дали дори не беше и повече.Отоплявам около 150 м2 общо магазин и бар потдържам 18 градуса.Ти си направи сметката
ivanrib, незнам как си с руския:https://rixton.com.ua/Media/files/for_i ... 18d114.pdf
Линк към калкулатор за мощност:https://marketgrzewczy.pl/kalkulator/
За повече дискусия и съвети пусни друга тема, за да не спамим в тази.
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 61

Тема "Контролер SKZP-02 настройка и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: