Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
eleonorvelichkov - специалист
чет окт 15, 2020 6:14 pmkrasi92 написа:
Това недоразумение не си заслужава да го ремонтираш. А иначе ако имаш мерак си го направи с ремък без да ползваш симистори а шаиби щото мотора от резачката няма да изкара много.
Защо да няма да изкара?
krasi92 - майстор
Щото искаш да му намалиш оборотите доста
nobreak - специалист
чет окт 15, 2020 6:47 pmkrasi92 написа:
Щото искаш да му намалиш оборотите доста
Ще използвам този мотор, който е на 2800 оборота и няма да намалям нищо. Двигателя на резачка се натоварва не по малко от такъв на настолен циркуляр. Защо да е недоразумение машината? Е вярно умират им роторите, но на такъв тип машини не знам друго да им се поврежда.
hidrazin - майстор
В случая - намерил си копче и сега за него ще шиеш палто.
Да беше си купил ротора...
:partyman:
nobreak - специалист
чет окт 15, 2020 7:29 pmhidrazin написа:
В случая - намерил си копче и сега за него ще шиеш палто.
Да беше си купил ротора...

Е то ако купя ротора няма да направи сам :) Според теб един ротор струва ли 300+ лв?
hidrazin - майстор
Не струва 300+ лева както и остатъците които имаш не струват нищо без него. :)
По-точно струват колкото желязото и бакъра на вторични суровини.
krasi92 - майстор
Според производителите на недоразумението струва. Репликата ми беше към колегата със семистерите дето искаше да намаля оборотите от 6500.
nobreak - специалист
чет окт 15, 2020 7:53 pmhidrazin написа:
Не струва 300+ лева както и остатъците които имаш не струват нищо без него. :)
По-точно струват колкото желязото и бакъра на вторични суровини.
Така е...но търся някакъв бюджетен вариант, защото карантиите на разните Райдер, матрикси, крафтове и други пък изобщо не струват. Скапани шарнири, ламаринени плотове, слаби пружини....
angelfilev - специалист
вт окт 13, 2020 1:45 pmnobreak написа:
Здравейте. Имам един настолен циркуляр за метал без двигател и искам да го модифицирам с обикновен ел двигател 2.2 kW. Задвижването ще става с ремък и шайби, като ще се повишават оборотите до 4000 об/мин. Въпроса ми е кой от двата двигателя е по подходящ, този на 1500 об/мин или този на 3000 об/мин?

nobreak, връщам се в началото за да бъде по-ясно мнението ми.

1. "По-подходящ" е всеки ел.двигател 2,2кв, който си в състояние технически грамотно да пригодиш.
2. От снимките виждам, че това което можеш да използваш от наличното е само основата и люлеещото рамо. Всичко останало трябва да е ново.

hidrazin написа точно: "В случая - намерил си копче и сега за него ще шиеш палто."
Ще допълня само, че за да стане балтонът трябва да умееш да кроиш и шиеш.

Желая ти успех!
nobreak - специалист
Благодаря на всички включили се за помощта. Ще поумувам още малко и ще преценя какво да правя. :partyman:

Тема "Въпрос за ел двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: