Харесал съм си ето този бойлер http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09011157 Интересува ме дали ще ми върши работа при положение, че моята система е отворена. Какъв клапан трябва да сложа, за да не надвишава 70 градуса температурата в бойлера?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kakakala
- напреднал
30 мнения в "Питане за бойлер със серпентина"
LazarGanev
- "Велик майстор"
А какъв ще е източникът на енергия?
Time2Burn
- специалист
naskov написа:Ako 80l ти са достатъчни, ще ти върши работа независимо дали системата е отворена или затворена. За да не го загряваш повече от 70 градуса можеш да сложиш термореле (около 25лв), което да затваря и отваря ел.клапан монтиран на входа на серпентината. Има и други начиниНасков, дай линк или кажи от къде можем да си купим такова термореле за 25 лева, защото съм останал с впечатление че трипътния термовинтил струва 70 кинта, и май е най - евтиния вариант.
kakakala
- напреднал
ами източника си е печка с водна риза на прити 5 год я ползвам и сега реших да слагам бойлер със серпентина клапа на който требва да се монтира искам да е механичен не електрически разширителния съд е плътно до тавана в банята ако може някой да ми даде схема как го е направил.как ще има по голем ефект да взема от тръбата на топлата вода от разширитела да мине през серпентината и пак да я върна в разширитела или да го направя отделно
LazarGanev
- "Велик майстор"
А ти изобщо сигурен ли си, че ще достигаш 70°С в бойлера? Обикновено въпроса е как да се задържи по-висока температура.
Time2Burn
- специалист
kakakala написа:ами източника си е печка с водна риза на прити 5 год я ползвам и сега реших да слагам бойлер със серпентина клапа на който требва да се монтира искам да е механичен не електрически разширителния съд е плътно до тавана в банята ако може някой да ми даде схема как го е направил.как ще има по голем ефект да взема от тръбата на топлата вода от разширитела да мине през серпентината и пак да я върна в разширитела или да го направя отделноПърво се опитай да редактираш мнението си, защото честно казано не разбирам какво питаш и какво обясняваш.
За да имаш хубава циркулация в серпентината ти трябва тръба не по - малка от Ф20 и допълнителна помпа на линията към бойлера. Ама досега не съм чул някой да иска да ограничи температурата на водата в бойлера си до 70 градуса. Това е нещо нечувано досега. Хората се опитват да затоплят максимум количество вода по алтернативен от електрическия вариант а ти... Нещо май желанията са ти като правописа - криворазбрани. И каква етази безумица да вадиш вода от разширителя и да я връщаш обратно в него?
kakakala
- напреднал
ами понеже подьржам темр. около 90 гр.и да ненаправя пакост за това искам да я държа на 70 гр.А понеже разширителя мие в банята и затова искам да захраня бойлера от разширителя.а до разширителя ми са вързани две търби ф20 .разширителя ми вързан както се захранва радятор,та мисълта ми е дали ще има ефект да откача търбата на топлата вода която идва дирекно от котлето и да мине през серпентината и пак да си я закача на разширителя.или да си пусна 2 трипътника и да си го направя бойлера самостоятелен. А относно правописа едва намирам буквите по клав. и мие трудно да пиша на кирилица .
Time2Burn
- специалист
Малко са хората които могат да се похвалят с 90° работна температура в системата. Сложи си тройници преди разширителя и си закачи бойлера преди разширителя. Вземи си 100 литров бойлер, за да си сигурен че винаги ще имаш топла вода а и за да ти падне температурата с няколко градуса. И не си взимай ТЕСИ.
null
- специалист
От две седмици съм с бойлер със серпентина. Та мога вече да изкажа мнение.
Бойлера е 100л на Светлю Шишков.
На входа на серпентината сложих трипътен вентил с термо глава. Поне така ми казаха, че се казвал. Идеята е когато водата е под зададената температура тя не циркулира през бойлера, а минава през "байпас". Аз обаче изхода след това го прекарах през лирата в банята. Той и бойлера си е там и за това не исках никакви електрически вентили, диференциални термостати и т.н. Нещо не ми се нрави идеята за разни тоци в банята.
Термометъра на котела показва 90 градуса през повечето време докато работи. Термоглавата при бойлера съм сложил на 65. Топла вода имам винаги. Направи ми впечатление, че малко бавно загрява в сравнение с електрическия. За да достигне 60 му трябват повече от два часа. Колко точно не съм засичал.
Това дето се опасяваш от по-високи температури от 70 - забрави. Няма да стане. При мен термометъра на бойлера не иска да завърти повече от 60. Както казах водата в системата (поне при котела) е 90.
А освен това нали имаш предпазен вентил на бойлера.
Бойлера е 100л на Светлю Шишков.
На входа на серпентината сложих трипътен вентил с термо глава. Поне така ми казаха, че се казвал. Идеята е когато водата е под зададената температура тя не циркулира през бойлера, а минава през "байпас". Аз обаче изхода след това го прекарах през лирата в банята. Той и бойлера си е там и за това не исках никакви електрически вентили, диференциални термостати и т.н. Нещо не ми се нрави идеята за разни тоци в банята.
Термометъра на котела показва 90 градуса през повечето време докато работи. Термоглавата при бойлера съм сложил на 65. Топла вода имам винаги. Направи ми впечатление, че малко бавно загрява в сравнение с електрическия. За да достигне 60 му трябват повече от два часа. Колко точно не съм засичал.
Това дето се опасяваш от по-високи температури от 70 - забрави. Няма да стане. При мен термометъра на бойлера не иска да завърти повече от 60. Както казах водата в системата (поне при котела) е 90.
А освен това нали имаш предпазен вентил на бойлера.
Тема "Питане за бойлер със серпентина" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература