• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 46
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Нещо такова ,но входовете ти си ги провери ,тук е като смесителен вентил примерно за към подово или радиатори . Където сочат стрелките ти е жълтата стрелка -духаш там -който вход е отворен при нагласена врътка 50 -това се свързва на горещата ,другия вход остава затворен до загряване над 50 гр ,той е от към радиаторите.

Прикачен файл

images.jpg
images.jpg (4.32 KиБ) Видяна 649 пъти
Сичко му е нормално, освен, че не е конкретно за атнтикондензен.
Що не видяхте, като пита Анди, че е погрешно свързан бе, Хора?! Как да му е нормална циркулацията през мижавата инсталацийка? Помпата на АЕЦа да му турите, пак няма да му стига дебит.
Просълзяването на ЕСБето е повече и работи като швейк часовник, спрямо другите италиански шетни, дето също вършат работа. Преди две години монтирах на печицата си, дето Филма го показа оня ден. Да, бачка, но не както ЕСБЕ.

Филме, пак пишеш на изуст. Погледни му снимката, под въпросът! Просто е.
Виж кви глупости е натворил и така се жалва, та чак спори за помпи и др. простотии! Прочети и постът под него!

Въобще, кви байпаси, хидравлични изравнители и др. сложнотии, на котел с помпа, трипътен с пълно отделяне, шест радиатора, 60 метра тръби и човек дето е събрал тръболяка ей така? Няколко години по късно, му светнало да пита дали е тъй!!!
Единият пише, колкото да е тука, а другият да е на неговата, че е Майстор.
andy_forresite - майстор
Червената стрелка ми е гореща от котел.
Жълтата ми е към входа на котела (натам смесва 50°)
Синята ми е връщаща от радиаторите.
Демек свързан е както предлага филматопло.

До 50 е отворена линията от червената до жълтата стрелка. Над 50 се отваря И синята стрелка.
шоп - майстор
Анди, с този смесителен вентил с изнесен сензор останал ти от Торча обърка народа.
andy_forresite - майстор
Само караница да няма.
Не знам как да бъде. Не изключвам напълно да съм преполипропиленил някъде (термин на Триф :-) ) .

Имам и друга гатанка, която не е точно по заглавие, но е по същина. Става въпрос за холендри за ЦП с вградени сферични кранове. Накъде сочат врътките за права отвертка на тези кранове? Ако някой се сеща за кое питам.
fbr - майстор
нед окт 18, 2020 5:32 pmandy_forresite написа:

До 50 е отворена линията от червената до жълтата стрелка. Над 50 се отваря И синята стрелка.
Обаче нямаш достатъчен поток през вентила. Този KVS, дето те питах е пропускливостта на вентила и трябва да е над 10. При Херцовете гледам максимума е 6 и нещо. Може и пропилена някъде да си гопрегрял, но по-вероятната причина е вентила, и докато не го шунтираш, няма как да разбереш. Сега тоя вентил ограничава циркулацията през котела.
filmatoplo - майстор
Какъвто и да е вентила трябва да го държа в ръцете си ,на изуст не става ,или трябва да съм го свързвал същия буквално вчера .Но принципа е ясен -загрее ли патрона на датчика който мери на тръбата тези 50 градуса -бута стержина на вентила и променя положението на входовете -изхода не се променя .Та предварително си определяш кои входове за къде са .Скъпи не скъпи аз избирам вентили с по голям отвор до колкото е възможно не по малки от 25 ,пропускливостта квс също.Тези дни ще ви цъкна скоро кви ползвах с пряко действие за подово обаче :wink: .
andy_forresite - майстор
Баси колко съм тъп. Наляво (връщаща от радиатори) слагам тройник да сочи надолу. По това надолу тръбичка, коленце и така се закачва за връщащата на котела. От тройника напред към левия изход на вентила.
Водата от радиаторите няма да се подпира от вента, а вента ще си смесва според температурата на сензора. Сензорът е на 30 см от входа на котела.
Да го направя ли така?
fbr - майстор
Става, но имай предвид, че константно 50 градуса няма да имаш на входа на котела. Но ще имаш база за сравнение.
нед окт 18, 2020 8:09 pmandy_forresite написа:
Баси колко съм тъп. Наляво (връщаща от радиатори) слагам тройник да сочи надолу. По това надолу тръбичка, коленце и така се закачва за връщащата на котела. От тройника напред към левия изход на вентила.
Водата от радиаторите няма да се подпира от вента, а вента ще си смесва според температурата на сензора. Сензорът е на 30 см от входа на котела.
Да го направя ли така?
......
В края на месеца пак съм на Карлуково, но един ден мога да ти отделя, да ти начеша кожухчето. Виждам няколко заварки, които изглеждат добре, само тъпия Херц си объркал тотално. На някой ако не е ясно- котела ти е в дясно.
Толко проста инсталация, а докторантура написахме тука.
Ти ако не ми звъннеш, ше та намеря и дано можеш да носиш на кот са сетя, хахааа!

Да го ебем и KVSa, дека няма значение у тая инсталация, понеже тя няма така бленуваните, от някого, изисквания!
На къде ти щрака акъла, не ми е ясно. Зная, че не си тъп, ама парното не ти иде отръки, открака, отникъде.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон окт 19, 2020 1:53 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 46

Тема "Избор на термостатичен трипътен вентил за котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: