• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ResidentEvil - специалист
Ето я моята схема по която работя
Утре отивам за материалите.
Пмпата ще е Grundfos ili Wilo 25/6.
Обема на цялата системата е 210 литра
Най-отдалечените радиатори са с Ф20 за по сигурно.
Ами това е .

Прикачен файл

proekt2.JPG
Моята схема
proekt2.JPG (30.7 KиБ) Видяна 7809 пъти
galin.com - специалист
Имам лошото предчувствие, че нещо не е наред. Дано да греша. А и защо ли тези радиатори ми се струват за ПАРНО (с пара) отопление, не за водно отопление.
fbr - майстор
И каква е разликата в радиаторите които работят на пара и вода.
илко илиев - специалист
почти няма разлика.само че тия дето са на снимката нямат хубаво топлоотдаване.иначе дали ще върви вода или пара пак ще топлят.но тия ще ти заминава повече дърва или каквото мислиш да се отопляваш.ако имаш възможност пусни топлата вода отгоре, астудената по пода и сложи разширителя на студената вода до котела ,това се прави така ,когато спре тока няма да имаш проблеми.това емойто мнение аз ако съм така ще го направя.правил съм и го знам
Илко точно така мисля да направя и аз.
Само че още се колебая и се чудя дали е правилно да сложа една тетка на изхода на студената вода и от еднната страна да вържа разширителния съд а в другия клон да е помпата,
илко илиев - специалист
идва от към радиаторите ,примерно разпределителя,след това е филтър,след това епомпа, след това е тетка ,и на нея е разширителя ,след това е примерно коляно и влиза в печката или котела.... разширителя се слага там ако ще го правиш само с топла вода горе над радиаторите,,,,, тоест ако има над камината или котела най малко поне 50-79-см. разтояние....това се казва горно разпределение на системата...ако искаш ми пиши на скайп----ilko-rz=и ще ти обясня по вече.
Илко нямам скайп пич.
Иначе ще послушам съвета ти. След 4-5 дена ще кача снимки от монтажа и ще ви покажа оранжериите с радиаторите в тях.
илко илиев - специалист
ще ги чакам да ги видя.човек се учи докато ежив и все нещо ново научава..... нали така.весела коледа от мен
filmatoplo - майстор
За коледа ще видим снимките браво :santa:
Dino - специалист
ResidentEvil,
може ли да дадеш повече информация за оранжерията която смяташ да отопляваш -размери ,обем ,тип , каква температура ще поддържаш и за гледане на какви култури ще е всичко това .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Отопление на оранжерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: