• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Айде да помогна с нещо. :)

Прикачен файл

sihsmallzyz.jpg
sihsmallzyz.jpg (65.24 KиБ) Видяна 2074 пъти

Прикачен файл

15.gif
15.gif (36.64 KиБ) Видяна 2074 пъти
torbalan - Дървен философ
нед авг 23, 2020 1:11 pmMonk_1983 написа:
Основно ме интересува начина на свързване на буфера
...
С отделна помпа на самостоятелен кръг.

Изображение
Я, ква готина тема!!!
viewtopic.php?f=10&t=43892
Кви готини схеми, чак да ти стане ясно- с температурите му, дебити....чудо работа!
За подвързване с бойлер- схемата на Атмос, дето я качи Филма.
Не ми харесва моторвентила, като антикондензен, но това си е мое мнение.
Признавам само с пряко действие.
filmatoplo - майстор
Последно време и аз ползвам вентили само с пряко действие :) както за антикорозионен ,така и за смесител. :wink:
pechkata - специалист
нед авг 23, 2020 11:53 amfilmatoplo написа:
Имаш пари и си правиш експерименти ,кога ще се изплати инсталацията . :wink: няма невъзможни неща щом някой ги плаща ,ама дали е рентабилно.Сметни с колко финансово се качва , и колко години ще се изплаща -буфер и панели ,ако е 8-10 г -не ти трябва. :wink: Да ти пести в най добрия случай 1 тон -380лв , значи 10 години.
И аз това и му намеквам на Трифонари ама той не вдява - гони Михаля по слънцето...

Аз мисля че в това де се инвестира е по добра идея...

Прикачен файл

tmb.png
tmb.png (88.74 KиБ) Видяна 1904 пъти
pechkata - специалист
нед авг 23, 2020 1:11 pmMonk_1983 написа:
Основно ме интересува начина на свързване на буфера
Другото което казах е че ако няма буфер котела ще се пали често защото навсякъде ще е подово със управление на всяка стая температурата която ще подавам в подовото ще е 45-50градуса представяте ли си ако е дирекно от котела намаля тази температура колко често ще гаси и пали горелката
Другият + на бувера е че ще мога да кача 3,4панела колкото и да не е ще помага да не кажа че ще доста.
Аз не бих дал 5/6 хиледарки че да гоня Михаля по слънцето...
Ама щом искаш подово по добре е Термо помпа - и си оразмери буфера спрямо подовото...
Те сега ги слагат и без буфер - 8 хиледарки без маркучите...
Печка, за пореден път затвърждаваш не особено добро мнение, у мен, но уважавам изборът и разбиранията ти.
Аз просто къпя жените, около мен, с нескончаема гореща вода.
Парите нямат значение.
Приклякването по печки, не ми прави добро впечатление, па макар и от Наса да са.
Имаш път да извървиш, па докъдето стигнеш!

Печка, купуването на печка не е инвстиция (само пасиви, макар за комфорт), за разлика от слънчева система за БГВ. Дано някога го разбереш!
pechkata - специалист
нед окт 18, 2020 9:01 pmТрифон П.Трифонов написа:
Печка, за пореден път затвърждаваш не особено добро мнение, у мен, но уважавам изборът и разбиранията ти.
Не е баш така аз ако не те уважавам няма да ти обръщам внимание у форума... :prayer:
Ти си ми като баща - нищо че понякога ме ядосваш... :roll:
Между другото баща ми е 50 година - ама почина рано бях на 20г. ...
filmatoplo - майстор
:-D Имаме Баща на форума ,нека другите да се праскат с титли-майстор ,калфа,чирак,велик :lol: :prayer:
пон окт 19, 2020 8:37 amfilmatoplo написа:
:-D Имаме Баща на форума ,нека другите да се праскат с титли-майстор ,калфа,чирак,велик :lol: :prayer:
Бе и ти си достатъчно дърт, ма съжалявам, че не съм разбрал!
  • 1
  • 2

Тема "Буферен съд" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: