Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morfei1 - специалист
пон окт 19, 2020 11:58 ams_vladislavova написа:
В случай, че избера не комбиниран, а пелетен котел с каква мощност ще трябва да е? Чух, че трябвало с по-висока...
20-ката като мощност ще ти идва грубо двойно по-голяма от необходимото. Няма нужда да се презастраховаш с повече от това за тия квадрати.
s_vladislavova - помощник
И последен въпрос- какви ще са негативите, ако монтирам 30 киловата пелетен котел на нашата площ?
LazarGanev - "Велик майстор"
И аз да попитам нещо, може ли? Защо да са 30кВт, а не 50кВт?
Този манталитет ми е познат, ама на Печката ли ми прилича, не мога да са сетя.
morfei1 - специалист
пон окт 19, 2020 8:06 pms_vladislavova написа:
И последен въпрос- какви ще са негативите, ако
Ще ти се наложи да вдигнеш още 2 етажа по 110кв.
Благодаря Ви за отговорите! Въпросът ми беше съвсем сериозен, защото ми направиха и такава препоръка. Както вече разбрахте съм достатъчно некомпетентна по въпроса с парните инсталации, налага ми се да инвестирам немалка сума и искам да съм сигурна в избора си!
morfei1 - специалист
Аз не мисля, че има нещо несериозно в отговора ми. Да 30-ката може да топли жилище 300кв.м, а ти имаш 1/3 от това.

Интересно що приемаш за чиста монета препоръките за 30-ка, а подлагаш под съмнение препоръките за 20-ка. :?
Владиславова, въпросите ви относно 30 киловатовото чудо бяха доста натрапчиви, въпреки че няколко опитахме да ви наведем към по правилните киловати- надолу.
Извинявайте, имате право да не склоните на 2-3 предложения, но имахте време да се огледате и да прецените!
Изобщо не отхвърлям вариант 20, напротив даже клоня към него. Искам да изчистя всики останали неща, които чух и да изясня за себе си защо и как. Ако тук във форума има хора, които търсят конфликт, то аз съм тук, за да получа отговори на неясни за мен въпроси!
filmatoplo - майстор
Категорично -максималната цифра за мощност -20 киловата ,като котела ще работи минимум 5 и средно 7-10 киловата .Едвали ще харесваш разход 2 килограма пелети на час -което са тези 10 киловата .Какво ще прави 30ката в този случай. :wink:

Тема "Какво котле и горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: