Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
пон окт 19, 2020 7:22 pmLazarGanev написа:
Ох малеейй! :cool:
Чие е това творение?
Ами май е на Тихомир..."Това съм направи тук има всичко изброено"

Тихомир, то нещата не са приятни за окото, но това не е проблем, ако всичко работи, но поне завърти помпата.
LazarGanev - "Велик майстор"
пон окт 19, 2020 7:30 pmtihomir123 написа:
само не знам със каква помпа да въртя водата!!! :-D :-D :-D
Не схващам - това колекторите за подовото ли са? Тази помпа не е ли за подовото, гледам има смесителен вентил?
Не знам защо питаш в тази тема, а не в темата за подово?! :?
шоп - майстор
пон окт 19, 2020 8:05 pmLazarGanev написа:

Ами Тихомир не пита, а показва как той го прави:-)
LazarGanev - "Велик майстор"
шоп написа:
пон окт 19, 2020 8:05 pmLazarGanev написа:

Ами Тихомир не пита, а показва как той го прави:-)
Аз ли не съм разбрал или ти?
[quote=tihomir123 post_id=1043899 time=1603122092 user_id=82344]
Тази година ще трябва да натоваря Грейкото с още 40 кв.м. подово и искам да питам.Понеже трябва да имам помпа на подовото коя е помпата с най бавна циркулация?И трябва ли да е по бавнооборотна въобще?
[/quote]
Ще е добре Virtex да разчисти и да премести, ако трябва
Последна промяна от Virtex на вт окт 20, 2020 5:26 pm, променено общо 1 път.
Причина: Темата е оправена
шоп - майстор
Нека Тихомир сподели, може да има подово работещо досега с колекторите от снимката и иска да добави още 40м2 отопляема площ.
И аз се обърках след тази снимка на колекторите и помпата.
filmatoplo - майстор
Аз я разгадах .

Прикачен файл

122207803_821973408555529_6877880739321103650_n.jpg
122207803_821973408555529_6877880739321103650_n.jpg (26.78 KиБ) Видяна 1476 пъти
Здравейте
Предварително се извинявам за дългия пост.

Прочетох цялата тема и доста неща свързани с водното подово ми се поизясниха.
Благодаря на всички положили усилия за създаването и.
Дойде време обаче и за писане.

Спретвам си една къщурка около 45м2 (две стаички, кухничка, коридор и баня). Сградата е в бряг с външна изолация EPS 10см. Пода е на кота нула плочата на пода е 10см. Бетон върху найлон. Стените в брега са двоен зид единички с 3см XPS между тях. На външните стени и горната плоча отвътре ще има по 5см. Вата и гипсокартон. На горната плоча отвън 10см. EPS.
Отоплението ще е с термопомпа въздух/вода вероятно моноблок (не самоделка).
В тази връзка за сега имам 3 (три) въпроса на които моля да ми отговорите.

1. В момента височината на помещенията е 2.50м. Искам след поставянето на ватата на плочата (която в никакъв случай не мога да пропусна) и подовото да ми останат едни ~2.35м.
Предполагам каменната вата на плочата ще успея да я натъпча така, че цялата конструкция да не надхвърли 5см. При което за пода ми остават 10, максимум 11см.
Кой вариант да избера за по-добра работа на подовото?
А) 5см. XPS + 5-6см. замазка?
Б) 4см. XPS + 6-7см. замазка?

2. Желаната температура ще е 22-23*С, но проблем ще е евентуално инертността за през нощта. Зимата ми е много трудно да спя на над 20 градуса.
Понеже не видях в тази тема да е обсъждано, питам.
Възможно ли е да си поставя силно преоразмерени радиатори а изходящата вода да я прекарвам през подовото?
Целта е хем отоплението да е нискотемпературно заради термопомпата, хем пода да се позатопля колкото за комфорт, хем по този начин по-бързо да си свалям до 20 в спалнята.

3. Знаете ли човек или фирма в/около Русе които могат да ми направят качествен проект. Изграждането по проект мога сам да си го реализирам.
speka_rs - майстор
пон ное 02, 2020 5:25 pmCooper написа:
3. Знаете ли човек или фирма в/около Русе които могат да ми направят качествен проект. Изграждането по проект мога сам да си го реализирам.
Имаш Л.С.
filmatoplo - майстор
Търся материали за водно подово -колектори с дебитомери за подаващата линия и колектор подготвен за задвижки на обратната вода .Добро качество на разумна цена ,като много държа да са качествени връзките -евроконус които стягат тръбата към колекторите .Както и качествена тръба -омрежен полиетилен фи-16 без значение цвят бял или червен .Ако някой е ползвал такива да сподели . Материали разни ,постоянно нови вносители и марки. :wink:
nork - специалист
нед ное 15, 2020 7:55 pmfilmatoplo написа:
Търся материали за водно подово -колектори с дебитомери за подаващата линия и колектор подготвен за задвижки на обратната вода .Добро качество на разумна цена ,като много държа да са качествени връзките -евроконус които стягат тръбата към колекторите .Както и качествена тръба -омрежен полиетилен фи-16 без значение цвят бял или червен .Ако някой е ползвал такива да сподели . Материали разни ,постоянно нови вносители и марки. :wink:
Херц :-D
https://daricclima.bg/art/tryba-herz-f16h2-0-pe-rt

https://daricclima.bg/art/kolektor-za-p ... z-6-verigi

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: