• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 46
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ако този вентил, същият като на Анди е, е отворен по посока горе-долу, както е при теб, на твоята, а и на неговата снимка, до заданието, значи сте прави Ти и ФБРто. Не пренебрегвам факта, че той просто се възползва от твоето усърдие, хаха!
Тогава трябва да свързва изход и вход на котела.
Кой ти прави инсталацията?
fbr - майстор
Ей, няма да спреш да се ядеш. Ти що не се възползва. Аз знам защо. Ама, ще ме докладваш, ако го кажа, и ще навява казармени асоциации.

Прикачен файл

wen1.jpg
wen1.jpg (63.4 KиБ) Видяна 1131 пъти
ves-ko - специалист
Най общо - това са му вариантите:
Първият е само със завъртане на вентила, а вторият с малко преправяне на инсталацията.
Вторият е по-правилен, но и първият работи добре.

Едит: малка промяна в картинката:
Прикачен файл:
kotel.png
kotel.png (15.95 KиБ) Видяна 1118 пъти
Evgeniy - майстор
Здравейте,

Това, с обръщането го направих 2015 година и още работи:
viewtopic.php?f=10&t=45800&p=739943&hil ... BD#p739943
Ако се повиши дебита на помпата над опрделен, пружинката на клапана поддава и бърка сметките. Стават едни пулсации. Но ако е малък дебита действа безупречно.
Последна промяна от Evgeniy на пон окт 19, 2020 11:05 pm, променено общо 1 път.
пон окт 19, 2020 10:25 pmfbr написа:
Ей, няма да спреш да се ядеш. Ти що не се възползва. Аз знам защо. Ама, ще ме докладваш, ако го кажа, и ще навява казармени асоциации.
Никога не се възползвам, а винаги признавам чужди заслуги. Никога не ги приписвам на себеси.
Точно тази схема разглеждах. Мисля, че Веско е прав, въпреки, че според мен, ти си рисувал погрешно и наобратно.
Както и да е! На всички е ясно, че работата в Армията се върши от Фатмаците.
Висшите дебелаци ни докараха до......тука.
Фатмакът винаги има доблестта да признае. ПоТайните са друга бира.

Ооооп, Евгений показа правилните потоци, според схемата.
пон окт 19, 2020 9:38 amandy_forresite написа:
Анди, изхвърли го това говно! Подарявам ти Есбе 511. Заявявам го съвсем откровено и по Фатмашки.
Ако ти е много мил, запази го за подходящо приложение!
Само кажи на колко градуса го искаш и до кой офис на куриер да го пратя! Чисто нов, с гаранция.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон окт 19, 2020 10:57 pm, променено общо 1 път.
ves-ko - специалист
пон окт 19, 2020 10:51 pmEvgeniy написа:
Здравейте,

Ако се повиши дебита на помпата над опрделен, пружинката на клапана поддава и бърка сметките. Стават едни пулсации. Но ако е малък дебита действа бесупречно.
=D> Да, съвсем логично. :supz:
При мен за сега помпата работи само на 1-ва скорост. По-натам може да изпробвам системата и на другите скорости на помпата, просто за да си знам до къде мога да стигна.
пон окт 19, 2020 10:57 pmves-ko написа:
пон окт 19, 2020 10:51 pmEvgeniy написа:
Здравейте,

Ако се повиши дебита на помпата над опрделен, пружинката на клапана поддава и бърка сметките. Стават едни пулсации. Но ако е малък дебита действа бесупречно.
=D> Да, съвсем логично. :supz:
При мен за сега помпата работи само на 1-ва скорост. По-натам може да изпробвам системата и на другите скорости на помпата, просто за да си знам до къде мога да стигна.
Анди да обърне внимание на скоростта на помпата!
Предложението остава.
fbr - майстор
пон окт 19, 2020 10:53 pmТрифон П.Трифонов написа:

Я покажи, къде на снимката има посоки на потоци.Изображение
пон окт 19, 2020 11:05 pmfbr написа:
пон окт 19, 2020 10:53 pmТрифон П.Трифонов написа:

Я покажи, къде на снимката има посоки на потоци.Изображение
Ми глей ве- от дясно на ляво! В лявата част, на изхода има стрелка, Трибуквенико.
Веднъж отгоре, после отдолу, както ти харесва.
За тебе ше обясня картинката, както....
Първо е отгоре, където е термопатрончето. Като му се припУти, земе та премести леко потока и отваря отдолу.
Затлъстял си нещо, бавно мислиш или никъв та няма.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон окт 19, 2020 11:14 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
От доста години ползвам разпределителни Херц и Тиеме като смесителни - никакъв проблем. Принудих се да го правя, след като ми се насъбраха много ядове със смесителните с пряко действие на Херц, а преди това и на Термовар
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 46

Тема "Избор на термостатичен трипътен вентил за котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: